Embrace Afterglow: Cheng Han Wu'nun Yenilikçi Konut Tasarımı

Doğal Işık ve Hava Akışının Yaşam Alanlarına Zarif Bir Şekilde Entegre Edildiği Bir Konut Projesi

Cheng Han Wu tarafından tasarlanan "Embrace Afterglow", yaşam alanlarında doğal ışık ve hava akışının zarif bir şekilde entegre edildiği bir konut projesi. Bu projenin özgün özellikleri ve tasarım süreci, yaşam tarzı ve mimari tasarım alanında yeni bir bakış açısı sunuyor.

Cheng Han Wu, Interior Notions Co., Ltd.'in önde gelen tasarımcısı, "Embrace Afterglow" projesiyle günlük yaşamın her alanında ışığın ve havanın akışını sağlayan bir yaşam alanı yaratmayı hedefledi. Eğimli duvarlar aracılığıyla boş alanlar yaratarak ve estetiği genişleterek, günlük yaşamda bol miktarda anımsanacak anlar yaratmayı ve ona bir ritüel duygusu katmayı amaçladı. Bu alan, emeklilik sonrası yaşamın huzurlu bir şekilde sürdürülmesi için ideal bir yer haline getirildi.

Projenin özgün özellikleri arasında, kütlenin, açıklıkların ve iç dolaşımın düşünceli düzenlemeleri sayesinde çevresel koşullandırmanın ihtiyacının en aza indirgenmesi yer alıyor. Bu, alanların bol miktarda güneş ışığı, doğal havalandırma ve pasif soğutmadan yararlanmasını sağlıyor. Dış mekanın iç mekana uzandığını ve oturma odası alanının bir görüntüleme bahçesi olarak kabul edildiğini hayal edin. Bu alan, koridor aracılığıyla çeşitli yaşam yerlerine bağlanır, böylece farklı alanlar buluşabilir ve etkileşime girebilir.

Proje, 245 metrekarelik bir alana sahip ve her yanından harika aydınlatma ve havalandırma olan bir konut. Yüksek bir binada yer alan tek katlı ve tek ailelik bir bina. Altı bağımsız yatak odası bulunuyor; her iki yatak odası bir birim olarak tasarlandı ve her birim aynı giyinme alanını ve tuvaleti paylaşıyor. Alanın çekirdeği, tüm gün açık olan geniş kapasiteli bir oturma odası ve ev masa alanıdır, bu alan toplantılar ve kutlamalar için uygundur. Farklı seviyelerde genişletilmiş beyaz mermer kanepeler bulunur, bu da yaşam alanı ile kentsel peyzaj arasındaki sınırları bulanıklaştırırken, muhteşem manzaralar ve ferahlatıcı hava akışı sağlar.

Projenin tasarım sürecinde, eğimli duvar mekanizması, iyi bir ışık, doğal havalandırma sağlar ve önemli faydalar getirir. Görsel engellerin etkisini azaltmanın yanı sıra, kamusal alanları bağlama fırsatları yaratır, iletişimi ve kolaylıkları artırır, rahat bir serbest alan oluşturur ve sessiz ve rahat bir atmosfer oluşturur.

Projenin temiz ve zarif çıkarımcı alanı, basitlik ve doğa ile kucaklaşma hissi verir, sanal ve gerçek arasındaki boşluktan kamusal ve özel alanlardaki aktiviteleri gözlemleyebilir ve ton genel birliği korur. "Zamana dalmış" tasarımın çekirdek konseptidir, doğal aydınlatma, havalandırma ve üst katlardan kentsel manzaraları kullanarak 6 kullanıcının birlikte yaşaması için uygun bir alan tasarımı önerir.

Embrace Afterglow, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHENG HAN WU
Görsel Kredileri: Image #1: Creator INOTION 2022 Image #2: Creator INOTION 2022 Image #3: Creator INOTION 2022 Image #4: Creator INOTION 2022 Image #5: Creator INOTION 2022 Video Credits: space photography.Creator INOTION 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:Cheng Han Wu
Proje Adı: Embrace Afterglow
Proje Müşterisi: CHENG HAN WU


Embrace Afterglow IMG #2
Embrace Afterglow IMG #3
Embrace Afterglow IMG #4
Embrace Afterglow IMG #5
Embrace Afterglow IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun