Line2pixels Studio'nun Wabi-Sabi Felsefesinden İlham Alan "Curvo" Tasarımı

A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nün Gümüş Kategorisinde Ödül Kazanan Bu Tasarım, Mükemmeliyetçilik Yerine Kusurlu Güzelliği Kutluyor

Line2pixels Studio'nun "Curvo" adını verdiği bu tasarım, Japon Wabi-Sabi felsefesinden ilham alıyor. Kusurlu güzelliği takdir etmeyi merkeze alan bu felsefe, modern mükemmeliyetçilik takıntısından kaçış sağlıyor ve kusurlu olanın otantikliğini ön plana çıkarıyor.

Wabi-Sabi estetiğinden esinlenen bu gösteri birimi, organik eğrilerin ve panellerin dengesi ile iç mekanın farklı alanlarını sorunsuz bir şekilde birleştiriyor. Wabi-Sabi ruhunu yakalamak için ana renk paleti, geleneksel Japon evlerini anımsatan toprak ve çamur tonlarından oluşan kahverengi, gri, bej ve doğal yeşilin hafif bir karışımı ile oluşturulmuştur. Bu renklerin uyumlu dengesi, mekana uyum ve gerçeklik katacak, sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratacaktır.

Wabi-Sabi'nin toprak ve solgun tonlarının özünü yakalamak için tasarımcı, duvarlar ve tavanlar için kireç yıkama boyası bitişini, doğal ahşap laminat ve traverten taşı ile birleştirmeyi seçmiştir. Bu malzemelerin kombinasyonu, huzur ve sakinlik hissi uyandıran sıcak ve rahatlatıcı bir estetik oluşturur.

Wabi-Sabi kavramını anlamak, kişisel tarzınızı gerçekten yansıtan benzersiz ve anlamlı bir mekan yaratmanın önemli bir parçasıdır. Wabi, asimetrik ve dengesiz nesnelerde bulunan güzelliği ifade ederken, Sabi yaşlanmış nesnelerde bulunan güzelliği temsil eder ve hayatın geçiciliği fikrini temsil eder. İç tasarımda Wabi-Sabi prensiplerini benimseyerek, gerçekten özel ve bireyselliği yansıtan bir mekan yaratılmıştır.

1,110 metrekarelik üç yatak odalı dairenin potansiyelini açmak için, estetikten ödün vermeden küçük alanı maksimize etmek ve onu çok daha büyük ve işlevsel hissettirmek için yaratıcı fikirler bulunması gerekiyordu.

Proje, Ekim 2022'de Kuala Lumpur, Malezya'da inşaata başladı ve Ocak 2023'te tamamlandı. Şubat 2023'te halka açıldı. Bu tasarım, 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Ödülü, üstün teknik özelliklere ve muhteşem sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviyede mükemmeliyet gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: LINE2PIXELS DESIGN STUDIO
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer TWJPTO
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director: Wee Chong Pui Designer: Chloe Chung Project Manager: Ee Lin Kang Construction Manager: Wee Tin Pui Decor and Furnishing Team: Janice Yong and Caroline Ting
Proje Adı: Curvo
Proje Müşterisi: LINE2PIXELS DESIGN STUDIO


Curvo IMG #2
Curvo IMG #3
Curvo IMG #4
Curvo IMG #5
Curvo IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun