Yi-Lun Hsu'nun "Peace of Mind" İç Mekan Tasarımı: Doğa ile İç İçe Bir Yaşam Alanı

Yi-Lun Hsu, doğa sevgisini ve meditasyonu birleştiren, özgün bir iç mekan tasarımı ile A' Design Ödülü'nün sahibi oldu.

Yi-Lun Hsu'nun "Peace of Mind" adlı iç mekan tasarımı, doğa ile iç içe bir yaşam alanı yaratmayı hedefliyor. Bu tasarım, kullanıcının yoga, resim, şarkı kasesi ile şifa ve müzik yaratma gibi aktiviteleri iç ve dış mekanlarda gerçekleştirebileceği bir yaşam alanı sunuyor.

Yi-Lun Hsu ve Chen-Chia Chang liderliğindeki tasarım ekibi, bu projeyi Eylül 2021'de Yeni Taipei Şehri, Tayvan'da tamamladı. 132 metrekarelik iç mekan alanı ve 50 metrekarelik ön ve arka bahçeleri olan bu daire, birinci katta yer alıyor ve açık ve bağımsız ön ve arka bahçelere sahip.

Tasarımın ilham kaynağı, son 30 yılda Xindian dağlarının emlak gelişimine tanık olan bir müşterinin doğayı koruma arzusuydu. Müşteri, dağın son geliştirilmemiş arazisini satın alarak bu ormanın hayvanlarını ve bitkilerini korumak için bir Eğitim Vakfı kurdu. Bu durum, doğayı korumayı seven bir müşterinin bu projeyi tasarım ekibine emanet etmesine yol açtı.

İç mekan tasarımında, müşterinin doğaya olan tercihine uygun olarak, tasarım ekibi çeşitli doğal malzemeler kullandı. Ancak, ekibin kullandığı malzemeler arasında tropikal yağmur ormanı türleri yer almadı. Bu projede kullanılan malzemeler arasında Tayvan'ın yerli ağaç türleri, taş, odun yünü çimento levha, hasır, pamuk ve keten bulunuyor.

Ön bahçe, bir su bahçesi olarak tasarlandı ve arka bahçe, eğrelti otları ve vanilyanın doğal dünyası olarak inşa edildi. Bu tasarım teması altında, tasarım ekibi, ana yatak odasının dış mekanı ile piyano odasını yükseltilmiş bir platformda birleştirdi. 90 derece pencere görüşüne sahip piyano odası, meşe ağacı ile gökyüzü ve tik ağacı ile zemin olarak tasarlanmış bir düşünme köşesi olarak inşa edildi. Ana yatak odasının önündeki platform alanı, yarı açık bir yoga alanı olarak şekillendirildi.

Yi-Lun Hsu'nun "Peace of Mind" tasarımı, A' Design Ödülü'nün Demir kategorisinde ödül kazandı. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve en iyi uygulamaları entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yi-Lun Hsu
Görsel Kredileri: Chi-Shou Wang
Proje Ekibi Üyeleri: Yi-Lun Hsu Chen-Chia Chang
Proje Adı: Peace of Mind
Proje Müşterisi: Yi-Lun Hsu


Peace of Mind IMG #2
Peace of Mind IMG #3
Peace of Mind IMG #4
Peace of Mind IMG #5
Peace of Mind IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun