Simon Cheng'in Yenilikçi Ofis Tasarımı: Dongyu Lojistik

Lojistik Sektörüne Yeni Bir Trend Getiren Özgün ve Dinamik Ofis Alanı

Simon Cheng, lojistik sektörünün en yaygın unsurları olan barkod ve konteynırlardan ilham alarak, özgür, açık, verimli ve havalı bir ofis alanı yaratmayı hedefliyor. Bu proje, geleneksel lojistik sektörüne yeni bir trend getiriyor.

Çin'in Zhejiang eyaletindeki Yiwu'da bulunan Dongyu Lojistik Parkı'nda yer alan bu proje, bir karma kullanımlı bina ofis lobisi alanıdır ve çevresi seçim istasyonları ve lojistik depoları ile çevrilidir. Geleneksel lojistik sektörünün kalıplarını kırmayı hedefleyen tasarımcı, lojistik sektörünün unsurlarını tasarıma eklemiş, lojistik özelliklerini ve bağlantı ve taşıma ilişkisini çıkararak, özgür ve enerjik bir ofis alanı yaratmıştır.

Bu alandaki kullanıcıların iki durumu görülebilir. Birincisi, temiz bir arka planla yoğun bir sahne, diğeri ise insanların güneş ışığının odaya döküldüğü açık bir alanda özgürce ve rahatça konuştuğu bir sahnedir. Cephe bölmesi, koridor zeminine bir şerit projelendirir.

Alümina plaka malzemenin kullanılması, sütunların genel görsel hissini hafifletir, alanı havalı ve yüksek teknolojili hale getirir. Mermer, alüminyum metal ve diğer malzemeler arasındaki eklem, örtüşme ve çarpışma, ince detayları birleştirir, alanı daha çarpıcı ve katmanlı hale getirir. Ayrıca, mavi ve kırmızının güçlü renk kontrastı, erkekler ve kadınlar için tuvaletleri ayırt etmek için kullanılır. Bu nedenle, güçlü görsel etki, gri alana bir sanat hissi aşılar.

Proje, Nisan 2019'da başladı ve Mayıs 2022'de tamamlandı. Geleneksel bir sektörde değişiklikler yapma sürecinde, tasarımcı, mevcut özgür ve açık çalışma felsefesine dayanarak sektörün özelliklerini nasıl yansıtacağını ve tasarımın geleneksel sektöre nasıl güç vereceğini araştırmıştır. Halkın bu sektöre en aşina olduğu unsurun ne olduğunu düşünerek ve arayarak, tasarımcı, empati ile tasarımı tamamlamak için çaba sarf etmiştir.

Özgün alanda, lobideki dört sütun izole bir şekilde var olmuştur ve bağlantı kirişleri görüşü engeller ve alanın genel hissini bozar ve dış cepheyle bağlantı kurmaz. Bu nedenle, tasarımcı, dört sütunu tüm binanın bağlantısına dönüştürerek yapının ayarlanmasını sağlamış ve insanların yürüme ve bekleme dolaşımlarını farklılaştırmıştır.

Proje, Yiwu, Zhejiang, Çin'deki Dongyu Lojistik Parkı'nda karma kullanımlı bir bina ofis lobisidir. İlham, lojistik sektöründeki barkod ve konteynırdan alınmıştır. Özgün dört izole sütun, ayarlanmış ve tüm yapıya entegre edilmiştir. Çeşitli koridorlar oluşturulmuştur. Alümina plakalar, sütunların ağırlığını hafifletir, alanı yüksek teknolojili hale getirir. Mermer ve alüminyum metalin farklı dokuları örtüşür ve çarpışır, alanı daha katmanlı hale getirir. İşte tasarımcının, lojistik için yeni bir trend belirleyen verimli bir ofis inşa etme şekli budur.

Proje, 2023'te A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Hayat kalitesine katkıda bulunurlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Simon Cheng
Görsel Kredileri: Photographer Yan Ming, bmStudio
Proje Ekibi Üyeleri: Simon Cheng
Proje Adı: Dongyu Logistics
Proje Müşterisi: Simon Cheng


Dongyu Logistics  IMG #2
Dongyu Logistics  IMG #3
Dongyu Logistics  IMG #4
Dongyu Logistics  IMG #5
Dongyu Logistics  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun