Leisurely Hauz: Doğayla İç İçe, Modern Bir Tatil Evi

Lim Swee Chong ve Fuka Ekibi, Doğayla Bütünleşen Bir Mimarlık Anlayışı Sunuyor

Leisurely Hauz, doğayla iç içe bir tatil evi olarak tasarlandı. Bu projede, çevreye duyarlı uygulamalar öncelikli oldu ve bu nedenle evin orijinal mavi ve metal rengi korundu. Ayrıca, doğal ahşap malzemeler ve diğer yeşil özellikler de bolca kullanıldı.

Leisurely Hauz, özel bir dağ çiftliğinin huzurlu ortamında yer alıyor. Bina, doğal peyzajla sınırlar arasındaki sınırları belirleyen yapısal unsurları vurgulayan bir tasarıma sahip. Bu sayede, bina ve çevresi arasında uyumlu bir bütünlük sağlanıyor. Leisurely Hauz'da konuklar, dışarıdaki bahçeyi ve doğal özellikleri her zaman görebiliyorlar. Bu sayede, hiçbir zaman yalnız hissetmiyorlar ve birbirleriyle ve doğayla etkileşim içinde olabiliyorlar.

Leisurely Hauz, çevresindeki doğal özelliklerle uyumlu bir şekilde tasarlandı. Bu nedenle, tasarım sürecinde çevreyi tamamen değiştirmek yerine, doğal özelliklerin korunması ve bina ile uyumlu hale getirilmesi önemli oldu. Bu yaklaşım, New Brutalism ve Biophilic Design kavramlarıyla desteklendi ve sonuç olarak doğayla uyumlu, modern ve işlevsel bir tatil evi ortaya çıktı.

Leisurely Hauz, sadece bir tatil evi olmanın ötesinde, yoğun şehir hayatından kaçış sunan bir sığınak olarak tasarlandı. İç tasarım, zarif ve sofistike bir atmosfer yaratmak için orta yüzyıl tasarımı ile geleceğe yönelik unsurları bir araya getiriyor. Bu sayede, tatil evi, rahatlama ve huzur arayanlar için cazip bir destinasyon haline geliyor.

Leisurely Hauz, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş Ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviyede kalite ve yenilikçilik sunan tasarımlara veriliyor. Leisurely Hauz, bu özellikleriyle, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran bir tasarım olarak öne çıkıyor.

Leisurely Hauz projesi, 2022 yılında Penang'da başladı ve aynı yılın Mayıs ayında tamamlandı. Projenin tüm hakları, Fuka Interior Decoration Sdn Bhd'ye aittir. Bu projede emeği geçen tüm ekip üyelerine ve bu ödüllü tasarımın ortaya çıkmasını sağlayan herkese teşekkür ederiz.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fuka Interior Decoration Sdn Bhd
Görsel Kredileri: Image credits : Fuka Interior Decoration Sdn Bhd, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Lim Swee Chong & Fuka Team
Proje Adı: Leisurely Hauz
Proje Müşterisi: Fuka Interior Decoration Sdn Bhd


Leisurely Hauz IMG #2
Leisurely Hauz IMG #3
Leisurely Hauz IMG #4
Leisurely Hauz IMG #5
Leisurely Hauz IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun