Rhythm Eastern: Li Zhang'ın Modern Hayat Estetiği ve Doğu Felsefesi İle Buluştuğu Tasarımı

Doğu Felsefesi ve Modern Hayat Estetiği ile Zenginleştirilmiş Satış Merkezi Tasarımı

Li Zhang'ın tasarladığı Rhythm Eastern, her şehrin tarihle birlikte kazandığı benzersiz ruhu ve misafirperverlik kültürünün modern yorumunu bir araya getiriyor. Doğu felsefesi ve modern hayat estetiği ile zenginleştirilmiş bir sergi deneyimi sunan bu tasarım, özgün özellikleri ve yüksek kaliteli malzeme seçimi ile dikkat çekiyor.

Li Zhang'ın tasarladığı Rhythm Eastern, tarihin birikimi sonucunda her şehrin kazandığı benzersiz ruhu ve misafirperverlik kültürünün modern yorumunu bir araya getiriyor. Bu tasarım, doğu felsefesi ve modern hayat estetiği ile zenginleştirilmiş bir sergi deneyimi sunuyor. Tasarımın giriş holü, edebiyat ve mekan hissini bir arada yaratıyor. Doğal ve modern basitlik bir arada bulunurken, keskin çizgiler ve dekoratif işçilik, mekanın her iki tarafa genişlemesini sağlıyor.

Rhythm Eastern, siyah, beyaz ve gri renklerin basitliği ve tamamlayıcılığı ile eski ve rahat bir atmosfer yaratıyor. Bu topraklarda zarif doğu cazibesi tam anlamıyla yorumlanıyor. Yüksek kaliteli inşaat malzemeleri seçilirken, doğanın saldırı ve zulmünün azaltılması, insan ve doğa arasındaki dengeye dikkat ediliyor. Bu denge, çevrede birlikte var olmayı sağlıyor.

8334 metrekarelik bu proje, metal bir merdiven formu ile geleneksel kültürdeki kişisel kariyerin başarılı kader anlamını da çağrıştırıyor. Konfüçyüs'ün büyüklüğü ve alçakgönüllülüğü, cömertliğin olağanüstü duruşu, bu çok değerli anlarda derin bir cazibe ve güç yayıyor.

Proje, Çin kültüründeki Yüz Okul düşüncesi üzerine kurulu bir hikaye çizgisi ile bir dizi grafik dekoratif resim kullanılarak çeşitli okulların klasik hikayelerini gösteriyor. Bu, doğunun zarif bir edebi arka planını oluşturuyor. Aydınlatma, doğanın sunduğu sessizlik ve huzuru içine alarak yumuşak bir duyusal etki yaratıyor. Çeşitli çevre dostu malzemeler ve yeşil binalardan alınan bu tasarım, doğayı, mekanı ve ışık ve gölgeyi entegre ediyor.

Zibo Vanke Underground Club House'ın yerel kültür unsurları, seramik parçaları ile birleştirilerek yeni bir seramik sanat eseri oluşturulmuş. Farklı şekiller ve sanat eserleri heykel formunda sergileniyor. Hassas teknikler kullanılarak lüks ve zevkin iç içe geçtiği, sanat ve cazibenin dengede olduğu zarif bir mekan tasarlanıyor. Bu, zamanı ışığa dönüştürüyor ve tamamen çizgilerin, açıların, ışığın ve gölgelerin değişimine dalmış durumda.

Li Zhang'ın tasarladığı Rhythm Eastern, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazandı. Bu ödül, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleri ile dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Li Zhang
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Chi-Lin Zhang, Rhythm Eastern, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Li Zhang
Proje Adı: Rhythm Eastern
Proje Müşterisi: Li Zhang


Rhythm Eastern IMG #2
Rhythm Eastern IMG #3
Rhythm Eastern IMG #4
Rhythm Eastern IMG #5
Rhythm Eastern IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun