Gece Gökyüzü: Vintage İngiliz Stili ile Modern Atmosferi Buluşturan Tasarım

Jau-Siang Li, Steven Sun ve Pei-Ling Liu'nun Otel Konforunu Evlere Taşıyan Tasarımı

Gece Gökyüzü adlı bu tasarım, vintage İngiliz stilini modern bir atmosferle buluşturuyor. Klasik mobilyalar, vintage aynalar, demir raflar ve ahşap duvarlarla donatılan bu tasarım, otel konforunu evlere taşıyor.

Gece Gökyüzü, Jau-Siang Li, Steven Sun ve Pei-Ling Liu tarafından tasarlanan ve 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görülen bir yaşam alanı projesidir. Bu tasarım, vintage İngiliz stilini modern bir atmosferle buluşturarak, otel konforunu evlere taşımayı hedefliyor.

Tasarım, klasik mobilyalar, vintage aynalar, demir raflar ve ahşap duvarlarla donatılmış. Mekanın boğucu bir izlenim bırakmaması için tasarımcı, mavi boya, mavi duvar kağıdı, kristal beyaz fayanslar ve duvar lambaları kullanıyor. Ayrıca, geniş düzenlemeyi otel tarzı bir misafirperverlikle birleştirerek klasik ama modern bir atmosfer yaratıyor.

Gece Gökyüzü, 115 metrekarelik bir alanı kapsayan ve 4 oda içeren bir proje. Açık planıyla kamusal alan, hava dolu bir iç mekanı koruyor ve mobilyalar, koltuklar, sandalyeler ve masalarla iyi bir uyum sağlıyor, böylece uyumlu ve sakin bir alan yaratıyor. Aynı zamanda, mekandaki sert ve ilkel ayrımları ortadan kaldırmak için tasarımcı, kare tavanları düzeltiyor ve kirişleri kavisli şekillerle çıkarıyor. Son dokunuş olarak kahverengi tonlar, antika ahşap tonlar ve mavi boya, mekana zarif bir görünüm kazandırıyor.

Tasarım, otel tarzı bir fuaye ile başlıyor, bu alan sakin ve dokulu bir dairesel demir bölme ile vurgulanıyor ve kamusal alana etkileyici bir prolog açıyor. Tasarımcı, gömme lineer aydınlatmayı, ahşap mekanla uyumlu sıcak, sarı bir ışıkla kullanıyor ve böylece İngiliz otelinin vintage hissini ortaya çıkarıyor. Mekan, geniş, baskı yapmayan bir açıklıkla bir misafirperverlik alanı olarak tasarlanmış, kavisli formlar ve lineer oluklar görsel genişlemeyi ve farklı katmanları yansıtıyor.

Gece Gökyüzü tasarımı, 2021 yılının Ocak ayında başladı ve Haziran ayında tamamlandı. Proje, Yeni Taipei Şehri, Tayvan'da gerçekleştirildi. Bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren bir tasarım olarak ödüllendirildi.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chiyan Interior Design
Görsel Kredileri: ChiYan Design
Proje Ekibi Üyeleri: Jau-Siang Li, Pei-Ling Liu, Steven Sun
Proje Adı: The Night Sky
Proje Müşterisi: Chiyan Interior Design


The Night Sky IMG #2
The Night Sky IMG #3
The Night Sky IMG #4
The Night Sky IMG #5
The Night Sky IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun