Risefit: Budero'nun Dış Mekan Fitness Serisi

Modern Tasarım ve Fonksiyonellikle Dış Mekanlarda Spor Deneyimini Yeniden Tanımlıyor

Budero'nun dış mekan fitness serisi Risefit, spor salonu deneyimini açık havaya taşıyor. Pandemi döneminde dış mekanlarda egzersiz yapma talebini karşılamak ve kullanıcılarına enerjik ve güçlü bir his vermek amacıyla tasarlandı.

Budero'nun Risefit dış mekan fitness serisi, spor salonu ekipmanlarının sağladığı tüm özellikleri ve hatta daha fazlasını sunuyor. Güçlü ve iddialı özelliklere sahip olan Risefit, kullanıcıların fiziksel antrenman hedeflerini karşılamak üzere tasarlandı. Farklı fitness seviyelerine ve yeteneklere uygun olarak geliştirildi.

Risefit'in tasarım süreci, dış kabuk için fikir çizimleriyle başladı ve istasyonlar için araştırmalarla devam etti. Bu tasarımda, metal döküm X modülü ve Y modülü ile birleştirilen bükülmüş çelik borular tercih edildi. Tutacak gerektiren bazı istasyonlarda, plastik enjeksiyon kalıplı parçalar kullanıldı. Çelik yapı, sahada kolay montaj ve fırın kurutma işlemi göz önünde bulundurularak modüler bir sistemle tasarlandı.

Risefit, çapraz antrenman ve kalisteniklere odaklanmış bir tasarıma sahiptir. Yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman (HIIT), çekirdek antrenman ve güçlendirme için uygundur. Bazı istasyonlarda boks, kettlebell ve ip tırmanma seçenekleri mevcuttur. Her antrenman modeli, ürünle nasıl egzersiz yapılacağını gösteren arayüz grafiklerine sahip küçük bir açıklama plakası içerir.

Proje, Haziran 2022'de başladı ve Eylül 2022'nin başında tamamlandı. 2022'de kalıpların ve üretim aparatlarının üretimi tamamlanacak. 2023'ün başında seri üretime başlanması planlanıyor. Tasarım sürecinde, iç mekan fitness, kalistenik ve dış mekan fitness kullanıcı alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı bir araştırma yapıldı.

Risefit, A' Spor Malzemeleri, Fitness ve Rekreasyon Ekipmanları Tasarım Ödülü'nde 2023 yılında Gümüş Ödül'ün sahibi oldu. Bu ödül, teknik özellikleri ve sanatsal becerisi ile öne çıkan, mükemmel bir seviyede kalite ve yenilikçi özellikler sunan tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Akin Budakoglu
Görsel Kredileri: Budero
Proje Ekibi Üyeleri: Head of the team Akın Budakoğlu Product designer Kemal Atıoğlu, and Çağlı Torun
Proje Adı: Risefit
Proje Müşterisi: Akin Budakoglu


Risefit IMG #2
Risefit IMG #3
Risefit IMG #4
Risefit IMG #5
Risefit IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun