Asana Rehber Çizgileriyle Yoga Giysileri

Florencia Fiocca'dan Yoga Pratiğini Kolaylaştıran Kıyafetler

Yoga, hayatları değiştirir ve yeterince çok hayatı değiştirebilirse, dünyayı değiştirir. İşte tutkumuz bu. İşte bunu yapma sebebimiz. Bedenlerimizi sağlıklı tutmak için hareket etmeye, duyum ve hislerimizi hareket ettirmeye ihtiyacımız var. Pratik yaparken elementleri dahil etmek iyi bir fikir gibi geldi ve kıyafetlere entegre etmeye karar verdik. Organik pamuk kumaşlardan klasik eski okul giysileri seçtik, tutuşu desteklemek için.

Florencia Fiocca tarafından tasarlanan bu koleksiyon, yoga pratiğini kolaylaştırmak için özel olarak tasarlanmıştır. Terlemeyi önleyen kumaşlar, yoga pozları sırasında eksen olarak hareket eden iç tutuş ipleri içerir ve bu sayede güvenlik sağlar ve bilinçli nefes almaya geçişi kolaylaştırır. Koleksiyon, bir süveter, pantolon, şalvar ve üstten oluşur ve her bir parça, yoga asanalarında kullanıcıya rehberlik eder.

Örneğin, tank top, triceps ve omuzları esnetme asanaları için kolaylık sağlarken; süveter, göğsün ön ve arka kısmının açılmasını ayarlanabilir bir rehberle kolaylaştırır. Gaucho pantolon, kelebek pozunun faydalarında yardımcı olmak için ortada bir rehberle tasarlanmıştır. Fil pantolon ise, etek uçlarındaki tutuşlar sayesinde bacakların aşırı derecede esnemesini sağlar.

Tasarım, Arjantin'in Chaco bölgesinde üretilen örgülü organik pamuk kumaşlar kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu kumaşlar, yoga asanaları sırasında konfor ve destek sunmak üzere tasarlanmış ve kıyafetlerin kalıbında değişiklik yaparak tutuş özellikleri eklenmiştir.

Yoga pratiği yapan tasarımcılar olarak, kendi deneyimlerimizden yola çıkarak karşılaştığımız sorunları ve çözümleri, bilinçli hareket, vücut sıcaklıkları ve duyusal ruh hali göz önünde bulundurarak bulduk. Koleksiyon, yoga pozlarında tutuşu kolaylaştırmak için tasarlanmıştır ve iç tutuş ipleri, pozlar sırasında eksen olarak hareket ederek güvenlik sağlar ve bilinçli nefes almaya geçişi kolaylaştırır.

Florencia Fiocca'nın bu tasarımı, 2024 yılında prestijli A' Spor Malzemeleri, Fitness ve Rekreasyon Ekipmanları Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülmüştür. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre etmeleri ve yetkin teknik özellikleri ile saygı duyulur; bunlar, daha iyi bir dünya katkısında bulunan tatmin ve pozitif duygular sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: FFOCCO
Görsel Kredileri: FFOCCO Maria Eugenia Di Rago PH Candelaria Llamazares Lucia Baez
Proje Ekibi Üyeleri: Florencia Fiocca
Proje Adı: Asana Guide Line Wear
Proje Müşterisi: FFOCCO


Asana Guide Line Wear IMG #2
Asana Guide Line Wear IMG #3
Asana Guide Line Wear IMG #4
Asana Guide Line Wear IMG #5
Asana Guide Line Wear IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun