Wobbleshroom: Ayak Bileği Rehabilitasyonu İçin Oyunlaştırılmış Bir Ürün

Minkyu Seo'nun Tasarladığı Wobbleshroom, Ayak Bileği Yaralanmalarını Önlemek İçin Yenilikçi Bir Çözüm Sunuyor

Wobbleshroom, kullanıcının günlük yaşamına kolayca entegre olabilen ve rehabilite edici egzersizleri eğlenceli bir aktiviteye dönüştüren bir ayak bileği rehabilitasyon ürünüdür. Tasarımcı Minkyu Seo, bu ürünü tasarlarken, kullanıcıların güvenli ve etkili bir şekilde egzersiz yapabilmelerini sağlamak için nöromusküler eğitim ve tüm vücut titreşimini birleştirdi.

Wobbleshroom'un ana ilham kaynağı, rehabilitasyon egzersizlerinde yaygın olarak kullanılan ve kişinin çekirdek gücünü artırmaya yardımcı olan wobble board'dur. Tasarım sürecinde ayrıca Johns Hopkins Üniversitesi'nden bir doktor da dahil olmak üzere uzmanlarla yapılan röportajlardan da yararlanılmıştır.

Wobbleshroom, gelecekteki ayak bileği yaralanmalarını önlemek için tasarlanmış bir önleyici cihazdır. Cihaz, kullanıcının hangi yöne hareket etmesi gerektiğini belirlemek için ses ve titreşim kullanır. Bu, her zaman güvenli, eğlenceli ve etkili bir egzersiz rutini sağlar ve bu rutin, kullanıcıya ağır gelmez.

Wobbleshroom'un üst kısmı, kullanıcının cihazın üzerindeyken düşmesini önlemek için yumuşak PU köpükle tasarlanmıştır. Bu malzeme yumuşak, yastıklı ve yeterince serttir, bu da tasarımcının ihtiyaçlarını karşılamak için mükemmel bir malzeme olduğunu gösterir. Cihazın geri kalan kısmı ise çoğunlukla Akrilonitril Butadien Stiren ile tasarlanmıştır.

Wobbleshroom'un basit bir şekilde üzerine basılması, cihazı aktive eder. Cihaz, kullanıcıların vücutlarını eğimli bir şekilde hareket ettirmelerini sağlamak için müzik notaları çalar ve üst plakanın (mantar şapkası) belirli köşelerini titreştirir. Bir set, bir kişinin bir günde yapması gereken güvenli egzersiz miktarı olan 3 dakika sonra tamamlanır.

Wobbleshroom, kullanıcıların günlük yaşamlarına kolayca entegre olabilen ve rehabilite edici egzersizleri eğlenceli bir aktiviteye dönüştüren bir ayak bileği rehabilitasyon ürünüdür. Tasarımcı Minkyu Seo, bu ürünü tasarlarken, kullanıcıların güvenli ve etkili bir şekilde egzersiz yapabilmelerini sağlamak için nöromusküler eğitim ve tüm vücut titreşimini birleştirdi.

Wobbleshroom, 2022'de A' Sporting Goods, Fitness and Recreation Equipment Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: minkyu seo
Görsel Kredileri: N/A
Proje Ekibi Üyeleri: Minkyu Seo
Proje Adı: Wobbleshroom
Proje Müşterisi: minkyu seo


Wobbleshroom IMG #2
Wobbleshroom IMG #3
Wobbleshroom IMG #4
Wobbleshroom IMG #5
Wobbleshroom IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun