Ay'ın Sembolizmi ile İnsanları Birbirine Bağlayan Takı Tasarımı: The Link

Jelena Dinic'in Ay'ın Evrensel Sembolizmini Kullanarak Oluşturduğu Özgün Takı Tasarımı

Uzaklardaki sevdikleriyle bağlantı kurma arzusundan doğan bir takı tasarımı: The Link. Tasarımcı Jelena Dinic, Ay'ın evrensel sembolizmini ve "bağlantı" kavramını kullanarak, insanları birbirine bağlayan benzersiz bir takı koleksiyonu oluşturdu.

The Link, bir moda yüzüğü, bir çift küpe ve bir kolye ile birlikte geliyor. Tasarımın temel fikri, "bağlantı" kavramını ve onun bir şeyin daha büyük bir parçası olma anlamını kullanmaktır. Bu, bazı yorumlara göre insanları birbirine bağlayan Ay'ın sembolizmi ile birleştirilmiştir. Her iki motif de baş şekli ve farklı boyutlarda ve konumlarda Ay şeklinde bağlantılar oluşturan açık bir şaftta sunulmuştur.

Tasarım, önce el ile çizildi ve daha sonra Gemvision Matrix yazılımında modellendi. 3D baskıdan sonra doğrudan 925 ayar gümüş alaşıma veya 14 k beyaz altın alaşıma, ayrıca mücevherat sektöründe kullanılan diğer herhangi bir metale dökülmesi düşünüldü. Son aşama ise yüksek parlaklıkta cilalama işlemiydi.

Tasarımın teknik özelliklerine gelirsek, yüzüğün iç çapı 17.8 mm, baş genişliği 17.1 mm, şaftın genişliği 2.9 mm ile 8.3 mm arasında değişiyor. Bu parçanın ağırlığı yaklaşık 5.27 g (925 ayar gümüş). Küpeler, bir atlama halkası ile birleştirilmiş iki elemandan oluşuyor. Uzunlukları 25.3 mm ve genişlikleri 14.7 mm. Tahmini ağırlıkları çift başına 2.8 g (925 ayar gümüş). Kolye ise 28.9 mm uzunluğunda, 28.9 mm genişliğinde ve bir atlama halkası ile birleştirilmiş iki elemandan oluşuyor. Ağırlığı yaklaşık 1.9 g.

The Link, sade ve anatomik tasarımı sayesinde her gün ve özel günlerde giyilebilen bir takıdır. Bu yüzüğü pratik kılan şey, boyutunun ayarlanabilmesini sağlayan açık şaftıdır.

Tasarım fikri, COVID-19 pandemisi sırasında, seyahat etmenin zorlaştığı ve diğer ülkelerdeki insanları görmeyi zorlaştıran Temmuz 2021'de ortaya çıktı. Aylar süren dikkatli planlamanın ardından, takılar Kasım 2021'de 3D olarak modellendi ve render edildi. Tüm süreç Sırbistan'ın Niş kentinde gerçekleşti.

The Link, 2023 yılında A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jelena Dinic
Görsel Kredileri: Jelena Dinic
Proje Ekibi Üyeleri: Jelena Dinic
Proje Adı: The Link
Proje Müşterisi: Jelena Dinic


The Link IMG #2
The Link IMG #3
The Link IMG #4
The Link IMG #5
The Link IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun