Modo Tasarım Ekibi'nin Yenilikçi "Snap Hinge" Sistemi ile Gözlük Tasarımında Devrim

Basitlik, Güvenilirlik ve Sürdürülebilirlik İçin Yeni Bir Yaklaşım

Modo Tasarım Ekibi, gözlük tasarımında devrim yaratan yenilikçi "Snap Hinge" sistemi ile dikkat çekiyor. Bu sistem, basitlik, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik prensiplerini bir araya getirerek, gözlük tasarımında yeni bir çığır açıyor.

Modo Tasarım Ekibi'nin tasarladığı "Snap Hinge" sistemi, doğadaki veya mekanik ve el işçiliği parçalardaki bağlantı sistemlerinden ilham alıyor. Ancak bu durumda, çeşitli malzemeler ve doğal esneklikleri, hareketli parça ve parçaların sayısını azaltacak ve ürünün ömrünü uzatacak şekilde kullanılmıştır.

"Snap Hinge" sistemi, bir dizi parçadan oluşan mevcut yaygın menteşe yapılarını aşan bir inovasyondur. Snap menteşe’nin ana işlevi, bir gözlük çiftinin önünü, vidalar veya kaynak kullanmadan, basınçla – tıklama yöntemiyle saplarına kolayca bağlamaktır. Bu, güvenilir bir bağlantı ve düzgün bir sürtünme işlemi sağlar.

Snap Hinge'in yenilikçi özelliği, az sayıda bileşenine dayanır: 1. Özel olarak tasarlanmış bir kancaya sahip Beta-titanyum sap 2. Sapın dönme mekanizması olarak işlev gören ve sapın kancasına yerleştirilen küçük bir metal silindir. Silindir başları, çerçeve önüne ‘snap’ eklentisi için özel bir bi-konik yüzeye sahiptir, bu da tek seferlik bir bağlantı ve sınırsız bir ömür sağlar. 3. Metal silindirin evi olarak hizmet veren iç ‘undercut’ boşluğunun oluşturulmasına izin veren özel bir enjeksiyon kalıplama tekniği ile yapılan ultra-performanslı bir polimer çerçeve önü.

Ürünün özellikleri: 1. Undercut şekli ile içeriden elde edilen snap bağlantı koltuğu ile enjekte edilmiş ön kısım; 2. Paslanmaz çelik bi-konik ve anti-dönüş silindir; 3. Lazer kesim ve yay şeklinde bükülmüş beta-titanyum saplar; 4. Enjekte edilmiş sap ucu

Modo Tasarım Ekibi'nin bu yenilikçi tasarımı, basitlik, güvenilirlik, sürdürülebilirlik, temiz tasarım ve gizli mekanizma anahtar kelimeleriyle özetlenebilir. Bu tasarım, 2022'de A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Gümüş ödülünü kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilikçi tasarımları ödüllendirir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviye sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.

Modo Tasarım Ekibi'nin bu yenilikçi tasarımı, Avrupa Patent Başvurusu EP21209782.8 ile korunmaktadır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: MODO Eyewear
Görsel Kredileri: MODO Eyewear
Proje Ekibi Üyeleri: MODO Design Team
Proje Adı: Modo Snap Hinge
Proje Müşterisi: MODO Eyewear


Modo Snap Hinge IMG #2
Modo Snap Hinge IMG #3
Modo Snap Hinge IMG #4
Modo Snap Hinge IMG #5
Modo Snap Hinge IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun