"Fissure": Lingjun Sun'dan Çevre Krizine Işık Tutan Bir Mücevher Koleksiyonu

Doğanın Çizgilerini Taklit Eden Üç Boyutlu Bir Izgara Oluşturan El Yapımı Mücevherler

Çevre krizine dikkat çeken "Fissure" adlı mücevher koleksiyonu, eriyen buzulların ve kuruyan toprağın çatlaklarından ilham alıyor. Lingjun Sun tarafından tasarlanan bu koleksiyon, doğanın çizgilerini taklit eden üç boyutlu bir ızgara oluşturan el yapımı parçalarıyla dikkat çekiyor.

Lingjun Sun, Londra'daki MA programında geliştirdiği bir teknikle, her bir parçayı doğada bulunan çizgileri taklit eden üç boyutlu bir ızgara haline getiriyor. Her bir parçanın organik çizgileri arasında dikkatli bir tasarım mantığı gizli. Bu, mücevherlerin dengeli kompozisyonlarını oluştururken, görünüşte rastgele bileşenlere katkıda bulunuyor.

Her bir parça, tasarım ihtiyaçlarına veya belirli taş şekillerine göre mumdan elde oyulmuştur. Daha sonra kayıp mum dökümü kullanılmıştır. Taş yerleştirme, metal bitirme ve siyah rodyum kaplama da uygulanmıştır. Kullanılan malzemeler arasında 18K sarı altın, güney denizi barok incileri ve beyaz elmaslar bulunmaktadır.

Giysiler, eriyen buzulların ve kuruyan toprağın çatlaklarından ilham alınan tasarımları deneyimliyorlar. Koleksiyonun organik, üç boyutlu ve asimetrik formlarını deneyimliyorlar. Çapraz yapısı, renk kontrastı ile daha da vurgulanmıştır. Metalin dikkatlice dokulu yüzeyinde oturan pürüzsüz ve parlak taşlar, insan uygarlığı ve doğa arasındaki uyumsuzluğu ima eder.

Proje, 2020 Ağustos'unda Sydney'de başladı ve 2020 NYC Mücevher Haftası'nda sergilendi. Doğada yaygın olarak bulunan iki boyutlu bir deseni üç boyutlu bir forma çıkarmak, büyük ölçüde görsel analiz ve model yapımını gerektirir. Dikkatlice tasarlanmış yapı, doku ve renk, birlikte bu görünüşte rastgele çizgilerin arkasındaki tasarım mantığını hizmet eder.

Görünüşte rastgelelik, asimetrik yapı, ince yüzey dokusu, koleksiyondaki her parçanın benzersiz formu, 2D render veya bilgisayar araçlarını neredeyse imkansız hale getirdi. Her parça, fiziksel prototiplerde modelleme ve test etme için önemli zaman ve oyma zanaatı gerektirdi. Daha detaylı ayarlama, ekstra önemli zaman ve çaba ile işlendi.

"Fissure", eriyen buzulların ve kuruyan toprağın çatlaklarından ilham alan bir koleksiyondur. Her bir parça, doğada bulunan çizgileri taklit eden üç boyutlu bir ızgara haline getirilmiştir. Fissure koleksiyonundaki her parçanın organik çizgileri arasında dikkatli bir tasarım mantığı gizlidir, görünüşte rastgele bileşenlerin dengeli kompozisyonlarına katkıda bulunur.

Bu tasarım, 2021'de A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Ödülü'ne layık görüldü. Demir A' Design Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lingjun Sun
Görsel Kredileri: Image#1, 2, 3, 4: Photographer Charmaine Morgan, 2020, Image#5: Photographer Lingjun Sun, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Lingjun Sun
Proje Adı: Fissure
Proje Müşterisi: Lingjun Sun


Fissure IMG #2
Fissure IMG #3
Fissure IMG #4
Fissure IMG #5
Fissure IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun