Optik İlhamla Tasarlanan Özgün Bilezik: Wave Light

Clément Molinier'in Işığı Yansıtan 3D Metal Baskı Tekniğiyle Üretilen Tasarımı

Doğanın gücü olan dalga, enerjisini dünya çapında yayarak en karanlık anlardan bile umut bulmamızı simgeliyor. Işığı yansıtan bu özgün bilezik, hayatın metaforu olarak karşımıza çıkar ve değişen dünyada bile kararlı kalmamızı hatırlatır.

Wave Light, tek bir metal parçasının benzersiz bir bilezik şeklinde birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Her sabit dalga bandı, ışığı yansıtmak için belirli bir açıda bükülür. Çevresini yansıtmayı ve parlaklığını yakalamayı hedefler. Tasarımcılar, doğal ışıkla hareket yanılsaması yaratmak için dalgaların karmaşıklığını belirginleştirdiler. Doğru ışık yansımasını elde etmek için, bandların dönüşlerinde yüksek bir hassasiyet gereklidir. Mücevher, gelişmiş 3D metal baskı tekniği kullanılarak ve geri dönüştürülmüş metal malzeme ile hassas bir şekilde inşa edilmiştir.

Bu tasarım, 3D görselleştirme yazılımında özel olarak oluşturulan bir kod ile tasarlanmıştır. Bu kod, bantların boyutunu, sayısını ve dönüşünü hassas bir şekilde kontrol etmeye olanak sağlar. Gelişmiş 3D metal baskı teknolojisi kullanılarak üretilen tasarım, Fransız bir usta tarafından özenle elde cilalanmıştır. 925 Gümüş ve 18k Altın olmak üzere iki versiyonu bulunmaktadır.

Wave Light bileziği, ışık yansıması ve 3D görselleştirme programında bandların dönüşünü kontrol etme üzerine yapılan uzun bir çalışmanın sonucudur. İlk prototipler, üretim yapılabilirliğini test etmek için plastik kullanılarak 3D baskı ile üretilmiştir. Ergonomiyi test etmek için bilezik, deneyimlerine dayalı düşünceli geri bildirimler sunan çeşitli kullanıcı grupları tarafından gerçek hayatta kullanılmıştır.

Tasarımın en büyük zorluğu, bilimsel özellikleri herhangi bir kullanıcıya uygun, giyilebilir ve ergonomik bir parçayla birleştirmektir. Metalin doğasından kaynaklanan sınırlamalar ve bandların boyutları arasında doğru dengeyi bulmak, bu projenin en zorlu kısmıydı. Tasarım ve mücevherat konusunda akademik bir geçmişe sahip olmamamıza rağmen, projeyi sıfırdan başlatmak ve kendimizi eğitmek, güçlü bilimsel geçmişimizle birlikte yaratıcılığımızı ifade etmemize olanak sağladı.

Wave Light, Clément Molinier tarafından tasarlanmış ve 2023 yılında A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Clement Molinier
Görsel Kredileri: Clément MOLINIER
Proje Ekibi Üyeleri: Clément MOLINIER
Proje Adı: Wave Light
Proje Müşterisi: Clement Molinier


Wave Light IMG #2
Wave Light IMG #3
Wave Light IMG #4
Wave Light IMG #5
Wave Light IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun