Monique Lee'nin Çığır Açan Tasarımı: Ito Japon Restoranı

Çin ve Japon Bahçe Felsefelerini Buluşturan Modern Bir Ustalık Örneği

Monique Lee'nin tasarladığı Ito Japon Restoranı, geleneksel Japon tasarım normlarının ötesine geçerek, Çin ve Japon bahçe felsefelerini birleştiren bir konsept sunuyor. Bu özgün tasarım, 2023 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü.

Monique Lee'nin tasarımı, Pekin'in inovasyon merkezi Parkview Green'de yer alan ve orijinal Japon mutfağını sunan Ito markasının özelliklerini dikkate alarak, belirgin bir Japon Karesansui - kuru manzara sunuyor. Farklı şekiller, dinamik bir doğayı temsil etmek için kullanılıyor. Çin bahçe unsurları, farklı bir estetik çekicilik yaratmak için benimsenmiştir. Sanatsal tavanlar ve metal bambu ekranlar, washi kağıdı yerine bu konseptin ürünleridir.

Tasarım, Çin desenlerini ve Japon Karesansui manzarasını birleştirerek Çin ve Japon bahçe felsefelerini bir araya getiriyor. Geleneksel kavramları modern bir şekilde sunmak için dekorasyonlar, doğal ve metalik malzemeleri birleştiriyor. İç mekan, Atrium, Doğanın Gizemi ve Çevre olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Atrium, dört mevsimi hissetmek için çeşitli bölmelerle çevrili bir avludur. Arka kısım, imza Robatayaki ve Teppanyaki mutfakları için bir Japon çevre alanıdır.

Tasarım, Karesansui manzara tekniklerini Çin Siheyuan düzeni ile birleştiren dengeli bir form üzerinde duruyor. Ayrıca, antik mimaride sanatsal tavan tasarımları fikrini de içerir, ancak bunu modern 3D stilinde yeniden icat eder. Japon washi kağıdı yerine, ekranları yapmak için metaller ve camlar kullanılır. Çelik, kabartmalı cam, mermer taşlar ana inşaat malzemeleri haline gelir. Bu arada, Mühendislik Ahşap Döşeme tekniği, orijinal sert ağacın kullanımını azaltır.

Restoranın işletmeye çeşitli toplantı amaçlarına hizmet etmesini kolaylaştırmak için, iç mekan farklı atmosferlerle bölümlere ayrılmıştır. Katı bölümler yerine, koridorlar tüm mekana yayılarak yemek bölümlerini oluşturur. Her bölümün gizliliğini korurken görsel konforu sağlamak için yarı saydam cam ekranlar kurulmuştur. Hızlı erişim için, özel odalar girişin yanında yer alır, böylece ziyaretçiler diğer yemek bölümlerini geçmeden odalara doğrudan girebilir.

Proje, Aralık 2020'de Çin, Pekin'de başladı ve Kasım 2021'de tamamlandı. Restoranın konumu, Chaoyang Dist., Pekin, Çin'deki Parkview Green FangCaoDi'dir. Bilgiler çoğunlukla müşteriler tarafından sağlanmıştır. Ayrıca, Çin anakarasında gerçekleştirilen önceki tasarım projelerinden elde ettiğimiz deneyimden de yararlanıyoruz.

Monique Lee'nin tasarımı, 2023 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Monique Lee
Görsel Kredileri: All images: Parkview Green, ITO Restaurant, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Monique Lee
Proje Adı: Ito
Proje Müşterisi: Monique Lee


Ito IMG #2
Ito IMG #3
Ito IMG #4
Ito IMG #5
Ito IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun