Kemercountry: Doğa ile İç İçe Modern Bir Yaşam Alanı

İlkay Ala Sirkeci'nin İmzasını Taşıyan Sade ve Fonksiyonel Tasarım

Kemerburgaz'ın huzurlu doğasında, şehrin karmaşasından uzak bir yaşam alanı yaratan İlkay Ala Sirkeci, Kemercountry projesiyle modern ve doğal bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Yoğun şehir hayatından uzaklaşarak doğayla iç içe bir yaşam arayışı, aileyi Kemerburgaz'ın alternatif sunduğu bu eve taşınmaya itmiş. Daha önce şehrin kalabalık bir caddesinde apartman dairesinde yaşayan aile için hayatlarında birçok olumlu değişiklik meydana gelmiş. İlkay Ala'nın tasarladığı üç katlı, 500 metrekarelik yaşam alanına sahip ev, onlara doğayla temas halinde, daha sakin ve yavaş bir yaşamın keyfini sunmuş. Mimar İlkay Ala, ilk ziyaretini hatırlıyor: "Ev oldukça harap durumdaydı. Uzun süredir işlevini yitirmiş bir yaşam alanıydı. Çevresindeki muhteşem bahçeye rağmen bu güzelliği içeride yansıtamıyordu." Ev sahiplerinin tercihi doğal olarak yenilemek yerine, tamamen onların ihtiyaçlarına özel çözümlerle binayı yeniden tasarlamak olmuş.

Her projeye başlarken, ev sahiplerinin hayallerini, karakterlerini, ihtiyaçlarını ve dileklerini en iyi şekilde analiz etmeye çalıştıklarını belirten İlkay Ala, başarılarının bu verileri mekâna yansıtabilmekten geçtiğini ifade ediyor. "Sadece bu şekilde mekânda aidiyet duygusunu sağlayabilir ve keyifle yaşanacak yaşam alanları ortaya çıkarabiliriz." diyor. Ev sahiplerinin sade karakteri, evin dekorasyonunda yansıtılıyor ve zamanla yeni anılar biriktirerek daha da zenginleşecek, zamanın aşındırıcı etkilerine boyun eğmeden doğal karakterini ve sade şıklığını koruyacak bir tasarım dili oluşturulmuş.

Evin bahçe ile buluşan zemin katı üç farklı işlev için bölünmüş: Bir niş oturma odası, etkinliklerde servisi kolaylaştıran geniş bir mutfak ve bir misafir banyosu. İkinci kat ev sahibinin konfor alanı olarak planlanmış. İki bölüme ayrılmış salon, bahçenin her iki yanını da yukarıdan izleyen renklerin mevsimlere göre değişimini sunuyor. Salonun arkasında motivasyonu artıran bir çalışma odası bulunuyor. Giyinme ve banyo alanlarını sınırları içine alarak genişleyen ana yatak odası da bahçeyi izliyor. Ev sahiplerinin dokuz yaşındaki kızları Mila için üçüncü kat, onun özel dünyası olarak tasarlanmış. Uyku, çalışma, dinlenme ve oyun alanları Mila'nın hobileri ve zevki düşünülerek dizayn edilmiş.

Eve adım attığınız andan itibaren mermer, meşe, ceviz, deri gibi doğal dokuların dengeli kombinasyonu ile karşılanıyorsunuz. Geniş cephelerden içeri süzülen güneş ışığı ve yeşil manzara eve ferahlatıcı bir etki katıyor. Evdeki cam bölücüler, yansıtıcı yüzeyler ışık oyunları yaratıyor. İlkay Ala'nın Kemerburgaz'daki bu projesi, çevresiyle uyumlu, sanatsever, fonksiyonel, şeffaf ve samimi çizgileriyle abartısız bir zarafet kazanıyor.

İlkay Ala'nın tasarladığı bu ev, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş Ödül'e layık görülmüş. Gümüş A' Tasarım Ödülü, olağanüstü uzmanlık ve yenilik sergileyen, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi parlak tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, kuvvetli teknik karakterleri ve muhteşem sanatsal yetenekleriyle takdir edilirken, olumlu duygular, hayranlık ve şaşkınlık uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ilkay ala sirkeci
Görsel Kredileri: ilkay ala sirkeci
Proje Ekibi Üyeleri: ilkay ala sirkeci
Proje Adı: Kemercountry
Proje Müşterisi: ilkay ala sirkeci


Kemercountry IMG #2
Kemercountry IMG #3
Kemercountry IMG #4
Kemercountry IMG #5
Kemercountry IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun