Geleceğin İç Mekan Tasarımı: Pengfei Ni'nin "Wild" Projesi

İki Farklı Zaman ve Mekanda "Vahşi"yi Yorumlayan Yenilikçi Bir Restoran ve Bar Tasarımı

Pengfei Ni'nin "Wild" adlı projesi, mevcut bir restoranın yeniden tasarımıdır. Bu yenilikçi tasarım, markanın "vahşi" adını iki farklı zaman ve mekanda yorumlar. Restoran, günümüzde, insanların yaşadığı dünyada yer alırken, bar ise yüz yıl sonrasında, insanların yeni evlerine taşındığı bir zamanda konumlanmıştır.

Proje, Nanjing Wild tarafından verilen bir restoran yenileme görevi üzerine başlamıştır. Orijinal hizmet alanı çok büyük olduğu ve kullanım oranı yüksek olmadığı için, Pengfei Ni ve ekibi, alanı bölmüş ve bağımsız bir viski barı olarak işletmek üzere bir bölüm ayırmışlardır. Dönüşüm sonrasında iki alan birbirinden bağımsız hale gelmiş ve bir koridorla ayrılmıştır, ancak görsel karşılıklı görünürlüklerini korumuşlardır.

Restoranın çadırı, gerçek dış mekan kampında kullanılan Oxford bez malzemesinden yapılmış ve daha büyük bir boyutta özel olarak üretilmiştir. Barın özel şekilli yapısı ise ahşap levha ve alçıpan kullanılarak yapılmıştır. Aydınlatmalı dünya modeli için, dünya deseni basılı yumuşak bir film, şeffaf akrilik bir küreye sarılmıştır. Diğer malzemeler arasında yerdeki terrazzo, duvardaki doğal kaya parçaları bulunmaktadır.

Projenin başlaması ve tamamlanması arasında sadece üç ay gibi kısa bir süre geçmiştir. Pengfei Ni ve ekibi, bu süre zarfında, restoranın "çadır"ının montajının mekan üzerindeki etkisini önlemek için sürekli testler yapmışlardır. Bar kısmı için, yerden başlayan ve mekanın etrafında dönen bir eğri tasarlamışlardır. Bu eğrinin içinde, dünya modelinin ışıklı bir versiyonu yer almaktadır.

Projenin odak noktası, yeni bir araştırma değil, geçmişin birikmiş uygulaması ve geleceğin hayal gücüdür. Pengfei Ni, "Eğer insanlar hayatta kalmak istiyorlarsa, 200 yıl içinde dünyayı terk etmeleri gerekiyor" diyen Hawking'in sözlerinden yola çıkmıştır. Bu cümle, tasarımın başlangıç noktası olmuştur.

"Wild" projesi, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş Ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve etkileyici sanatsal beceriye sahip olan ve mükemmel bir seviye sunan tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Pengfei Ni
Görsel Kredileri: Image#1:Photographer Ingallery-Lin Cong,2020 Image#2:Photographer Ingallery-Lin Cong,2020 Image#3:Photographer Ingallery-Lin Cong,2020 Image#4:Photographer Ingallery-Lin Cong,2020 Image#5:Photographer Ingallery-Lin Cong,2020
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:Pengfei Ni Designer:Xiao Hu Designer:Weikang Hou
Proje Adı: Wild
Proje Müşterisi: Pengfei Ni


Wild IMG #2
Wild IMG #3
Wild IMG #4
Wild IMG #5
Wild IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun