Villa Mandarin Palace: Geleneksel Çin Avlusundan Esinlenen Modern Bir Yaşam Alanı

Beilei Ge'nin Şanghay Kültürü ve İnsanlığına Saygı Gösteren Tasarımı

Beilei Ge tarafından tasarlanan Villa Mandarin Palace, geleneksel Çin avlusundan ve Şanghay'ın yerel kültüründen esinlenen bir yaşam alanıdır. Klasik, modern ve konforlu bir yaşam alanı oluşturmayı hedefleyen bu proje, kademeli bir Konfüçyüs tarzı iç mekan düzeni ve özel bir bahçe ile öne çıkmaktadır.

1800 metrekarelik bu ev, merkezi eksene dayalı simetrik bir düzen benimser. Atrium bahçesini ekseni olarak alarak, zemin kat yatay olarak yaşlıların yaşam alanı olarak hizmet verir. Ayrıca, evdeki akrabalar ve arkadaşlar bir araya gelebilecekleri Şanghay tarzı bir Çin yemek odası da bulunmaktadır. Uzunlamasına alan ana resepsiyon alanıdır ve ana resepsiyon alanı ile kadın misafir salonu olarak bölünmüştür. Çift resepsiyon oturma odası düzeni zariftir ve yeterli özel oda sağlar.

İkinci katın doğu tarafı, üç kız kardeş ve erkek kardeşin öğrenme, eğlence ve dinlenme alanıdır. Güney tarafı ise ev sahibinin özel alanıdır. Mobilya ve günlük eşya seçimi, ev sahibesinin romantik ve estetik yaşam zevkini yansıtır. Kuzey ve güneydeki iki avlu, bodrum katın aydınlatılmasını sağlar ve aynı zamanda bodrumu yeşilliklerle doldurur. Bu alan, ev sahibesinin çay içip arkadaşlarıyla sohbet ettiği bir mekandır.

Proje, Aralık 2019'da tasarlanmış ve Temmuz 2021'de Şanghay, Çin'de tamamlanmıştır. Bir ev tasarlamak, bir aile hakkındaki bir beklentiyi gerçekleştirmektir. Ancak dikkatli bir düzenleme ile, bu evin benzersiz cazibesi yoğunlaşabilir. Mobilya düzenlemeleri sanattır, stilin rafine edilmesi ve insan doğası ve kültürün entegrasyonunun somutlaşmasıdır.

Villa Mandarin Palace, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Beilei Ge
Görsel Kredileri: Beilei Ge
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Beilei Ge
Proje Adı: Villa Mandarin Palace
Proje Müşterisi: Beilei Ge


Villa Mandarin Palace IMG #2
Villa Mandarin Palace IMG #3
Villa Mandarin Palace IMG #4
Villa Mandarin Palace IMG #5
Villa Mandarin Palace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun