Doğa ve Sanatın Uyumu: Kelly Lin'in Yonglan Bay Satış Merkezi Tasarımı

Doğadan İlham Alan, Sanatla Harmanlanan Farklı Bir İç Mekan Tasarımı

Doğanın minik yaratıklarından esinlenen ve doğa ile sanat arasındaki uyumu vurgulayan Kelly Lin, iç mekanı ekolojik bir vizyon altında bir orman alanına benzetiyor. İnsanlar bu alanda dolaştıkça, sanatsal doğa manzarasına dalar ve çoklu deneyimlerin dönüşümü arasında yaşam tarzı algıları uyanır.

Lin, bu projede boş estetiği takip etmiyor. Doğanın her daim değişen güzelliği, altın kristaller, kaba kayalar, verimli ormanlar, aktif yaratıklar vb. ile mekanda dalgalanıyor. Bu, insanlara ormanda dolaşma deneyimi sunuyor, ki bu deneyim ilgi çekici ve canlıdır.

Yeşil sert kurulum ile tavan üzerindeki kristal ışıklar ve metalik tellerle bir orman alanı oluşturulmuştur. Su barında bir ekolojik laboratuvar inşa edilmiştir, burada küçük bitki kurulumları gelişen doğal yaşamı ortaya çıkarırken, cam şişeler avangart sanatın resmi deneylerini tasvir eder. Basit kil porselen vazolar, doğal kırmızı kil kayaları, taze çiçekler ve yeşil bitkiler, doğa dünyasını ifade etmek için bir araç olarak hizmet eder ve rahat ve hoş bir ortam yaratır.

Proje, Xi An, Çin'de yer alıyor ve Mart 2022'de tamamlandı. Bu proje, Xi An'ın Xixian Yeni Bölgesi'nin Qinhan Yeni Şehri'nde yer alıyor. Weihe Nehri'nin Ekolojik Peyzaj Kuşağı'na dayanarak, ekonomik, tıbbi ve eğitim sektörlerinde tam hizmetlerle birlikte, Bir Nehir ve Altı Bahçe doğal kültürel turizm tesislerini ekolojik olarak barındırıyor.

Lin, renk detaylarının yankılanması, ev malzemelerinin ifadesi ve zengin sert mobilya dokusunun hassas bir düzen içinde organize edilmesi yoluyla doğa ve sanat, çevre ve deneyim arasındaki füzyonu vurguluyor. Bu mekanda, doğanın ve sanatın güzelliği birleşirken, insani ruhla yankılanıyor. Estetik ve deneyimin kesişmesi, insanların yaşam tarzı fikirlerini ve daha iyi bir yaşam arzularını uyandırıyor.

Bu proje, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da 2023 yılında Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kelly Lin
Görsel Kredileri: Photographer Ao Xiang
Proje Ekibi Üyeleri: Kelly Lin
Proje Adı: Merchants Yonglan Bay
Proje Müşterisi: Kelly Lin


Merchants Yonglan Bay IMG #2
Merchants Yonglan Bay IMG #3
Merchants Yonglan Bay IMG #4
Merchants Yonglan Bay IMG #5
Merchants Yonglan Bay IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun