Bounteous Mind and Life: Yeniden Değerlendirilmiş Bir Yaşam Alanı

Creative Group - Journey Architecture, Eski Bir Yapıyı Meditasyon Alanına Dönüştürüyor

Urban yenileme kavramı, eski bir evin yeniden değerlendirilmesi ve bir meditasyon alanının açılmasıyla yeni bir boyut kazanıyor. Japon estetiğinin ve çay seremonisi kültürünün etkisi altında oluşturulan bu alan, uzun çizgiler ve çay kokusuyla duyuları harekete geçirirken, huzurlu bir atmosfer yaratıyor. Mekansal katmanlar, insanların yaşam durumlarını metaforik bir şekilde yansıtırken, yaşamın değerini düşündürüyor ve yeni bir yaşam yönü belirliyor.

Creative Group - Journey Architecture tarafından tasarlanan Bounteous Mind and Life projesi, eski bir binanın yenilenmesi ve yeniden değerlendirilmesi üzerine odaklanıyor. Tasarım ekibi, Japon estetiği, çay seremonisi ve tapınak kültürünü yorumlayarak, gölgeler ve hareketli çizgilerle duyusal algıyı uyarıyor. Bu sayede, çeşitli yaşam durumları metaforik bir şekilde ifade edilirken, karanlıkta yaşam hedeflerine yönelik kişisel bir düşünme fırsatı sunuluyor.

380㎡'lik bu alan, eski bir binanın yeniden doğuşunu ve ruhu keşfetmek için basit bir yolun açılmasını simgeliyor. Eski binaların güçlendirilmesinin yanı sıra, şehirdeki meditasyonun mekansal seviyesini ve manevi değerlerin yükseltilmesini de sağlıyor.

Proje, Xindian, Yeni Taipei Şehri'ndeki üç katlı bir apartmanın tabanında gerçekleştirildi. Çevredeki çoğu alan, Ulusal Üniversite'nin eski yurtlarıdır. Eski evler yeni apartmanlara dönüştürülürken, bu özel durum uzun süre yenilenemedi ve tasarım ekibi, meditasyon imajını içeren bir yenileme yatırımı yapmaya karar verdi. Böylece, şehirdeki yaşamın Zen'ine açık bir meditasyon alanı oluşturuldu.

Projede, doğanın ve çevrenin doğası üzerinde düşünmeye yönelik bir dikey erişim yolu oluşturuldu. Dış mekan, basitlikle wabi-sabi'yi çağrıştırırken, iç mekan karanlıkla tasarlandı; böylece ruh durumunu gözlemlemeye yönlendiriyor. Kendiyle diyaloga girmeye adanmış bir geri çekilme noktası oluşturuldu.

Proje, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Journey Architecture Creative Group
Görsel Kredileri: mage #1: Photographer KAYING PHOTO STUDIO, Taipei, 2022 Image #2: Photographer KAYING PHOTO STUDIO, Taipei, 2022 Image #3: Photographer KAYING PHOTO STUDIO, Taipei, 2022 Image #4: Photographer KAYING PHOTO STUDIO, Taipei, 2022 Image #5: Photographer KAYING PHOTO STUDIO, Taipei, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: WEI-HUA, HUNG Head Designer: TSUNG-JU, LU Designer: BI-YUAN, TANG
Proje Adı: Bounteous Mind and Life
Proje Müşterisi: Journey Architecture Creative Group


Bounteous Mind and Life IMG #2
Bounteous Mind and Life IMG #3
Bounteous Mind and Life IMG #4
Bounteous Mind and Life IMG #5
Bounteous Mind and Life IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun