Doğanın İzinde: Shih Chieh Kao'nun "M ve W" Tasarımı

Dağların ve Akarsuların İzinde Modern Bir Yaşam Alanı

Shih Chieh Kao'nun "M ve W" adlı tasarımı, dağların doğal manzarasına olan sevgiden ilham alarak, modern bir ifade tekniği ile mekânın sınırlarını zorluyor.

43 metrekarelik katmanlı bir alanda, fonksiyonel gereksinimlerin sınırlarını zorlayan bu tasarım, mekânın yükseklik özelliklerini ve farklı boyutlardaki düz açıklıkları kullanarak her alan arasındaki çok yönlü ilişkiyi yönlendiriyor. Bu sayede alanın kullanımını maksimize ederken, doğal aydınlatmayı koruyor ve görsel alanı genişletiyor.

Ev girişinde, antre ve mutfak, ışığın akışını korurken hareket çizgilerini yönlendiren cam ve ayna bileşik ekranlarla ayrılıyor. Düşük giriş holü, bir kaya çatlağı gibi ayarlanmış ve ana yaşam alanının açık ve aydınlık hissini vurgulamak için ışıkla birleştirilmiştir.

Çalışma odası ve oturma odası arasındaki sınırı belirsizleştiren dönen TV duvarı, açık ve tutarlı bir görünüm oluştururken, çalışma odasının üzerinde bir asma kat kurulmuştur. Bu sayede kamusal ve özel alanların seviyeleri belirlenmiş, dağın farklı aşamaları gibi bir görünüm elde edilmiştir.

Asma kattaki yatak odası, dağın sarkıt bloğu üzerinde yer alırken, iki yanı saydam cam ve boşlukla ayrılmıştır. Bu da gardırop odasının karşı dağa dönüşmesini sağlar. İronik bir şekilde, merdivenler ve çalışma odası, su şelaleleri ve sessiz derin havuzları tasvir eden lacivert mavi tonlarıyla tasarlanmıştır.

Tasarımın en önemli özelliklerinden biri, kullanıcının her bir zirve dönüşünde ve farklı görüş açılarından farklı manzaralar ve ruh halleri keşfetmesidir. Tek başına olduğunda, kullanıcı çok fonksiyonlu çalışma odasında çalışabilir ve egzersiz yapabilir ya da yatak yanındaki okuma alanında bir kitap okuyabilir. Merdivenler, dış mekân manzarasına bakmak için bir platform haline gelir ve dağlar ve ormanlar arasında rahat bir şekilde ruhla baş başa kalır.

Shih Chieh Kao'nun "M ve W" tasarımı, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KAO SHIH CHIEH
Görsel Kredileri: Hey! Chesse
Proje Ekibi Üyeleri: Kao Shih Chieh
Proje Adı: M and W
Proje Müşterisi: KAO SHIH CHIEH


M and W IMG #2
M and W IMG #3
M and W IMG #4
M and W IMG #5
M and W IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun