Poly Guangzhou Yaratıcı Daire: Az Olan Daha Fazlasıdır

10 Derece Tasarım Ekibi, Minimalist Yaklaşımla Kendi Kendini İfade Eden Bir Yaşam Alanı Yaratıyor

10 Derece Tasarım ekibinin tasarladığı Poly Guangzhou Yaratıcı Daire, "az olan daha fazlasıdır" konseptinden ilham alarak, yaşam alanını bir idealizasyon ve aydınlanma kaynağı olarak yeniden tanımlıyor.

Minimalizm, tasarım endüstrisini etkileyen bir konsept olmuştur. Ancak yeni dönemde "az"ın çekirdek anlamı nedir? Tasarımcılar, belki de "az", "kendini" en özlü şekilde ifade etmenin en iyi yoludur, diye düşünüyorlar. Bu "azlık" içinde, insanlar "daha fazlasını" görebilirler.

Poly Guangzhou Yaratıcı Daire, yaşamın çekirdeğini kendini ifade etme, idealize etme ve aydınlanma yeri olarak görüyor. Tüketim, malzeme bolluğu ile bir davranış alışkanlığı haline gelmiş ve yaşam alanı, insanların boğulduğu bir depolama alanına dönüşmüştür. Ancak minimalizmin çekirdeği, her şeyi minimuma indirmek değil, kalbimde en çok sevdiğim şeyleri tutmaktır.

Proje, masaüstü için siyah çelik, bar tezgahı için mermer, kanepe için pamuk ve keten, duvar için ise ahşap kullanılarak hayata geçirildi. 90㎡'lik bu yaşam alanı, model ev, ev, konut, alan ve gayrimenkul etiketlerini taşıyor.

10 Derece Tasarım ekibi, dekorasyonu azaltma ve daha az eşya kullanma prensipleriyle, odaya girildiğinde işlevlerin ilk bakışta anlaşılmasını sağladı. Alan, hareketli duvarlarla ayrılmıştır. Buradaki oturma odası büyük veya küçük olabilir. Eğer aile fazla kalabalık değilse ve çok sayıda oda gerekmiyorsa, duvar hareket ettirilebilir ve oturma odası daha geniş hale getirilebilir.

Proje, Guangzhou'da Eylül 2018'de başlatıldı. Tasarım ekibi, zengin malzeme temini, zengin bilgi akışı, hızlı kent yaşamı ve yoğun iş yükü nedeniyle insanların farkında olmadan yaşam temposunu hızlandırdığını belirtiyor. Bu nedenle, yaşama odaklanmak ve insanlar için sessiz ve dinlendirici bir alan yaratmak gerektiğini düşünüyorlar. Tüm alanda gereksiz işlevler yoktur. Renk eşleştirme basit, sıcak ve doymamıştır. Hareketli duvar, temel işlevleri karşılamak koşuluyla, alanın ve yaşam tarzının değişimine daha fazla olasılık yaratır.

Proje, A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu hisler sağlar, daha iyi bir dünya oluşturur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: 10 Degrees Design
Görsel Kredileri: 10 Degrees Design
Proje Ekibi Üyeleri: 10 Degrees Design
Proje Adı: Poly Guangzhou
Proje Müşterisi: 10 Degrees Design


 Poly Guangzhou IMG #2
 Poly Guangzhou IMG #3
 Poly Guangzhou IMG #4
 Poly Guangzhou IMG #5
 Poly Guangzhou IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun