Sen Yuan Lai'nin "Ağaçlar Arasında Sanatsal Ev" Projesi: Doğa ile İç İçe Bir Yaşam Alanı

Doğal Malzemelerle Bezenmiş, Japon Stilindeki Halka Açık Mekan

Tayvan'ın uluslararası havaalanına yakın büyük bir konut topluluğunda yer alan "Ağaçlar Arasında Sanatsal Ev", Japon stili bir halka açık mekan ile donatılmıştır. Bu mekan, doğal malzemeler ve dışarıdan manzara almayı içeren Japon stilindeki tekniklerin uygulanmasıyla, en saf ve en rustik doğal unsurlarda somutlaşan bir insancıl kaygıyı sergiler.

Her bir özel konut biriminden başlayarak onun ötesine uzanan halka açık mekan, iç ve dış arasında bir tampon geçiş olarak yapılandırılmıştır. Yerel, doğal sert ağaç özellikle sanat eserlerinin kurulumu için seçilmiştir, sadece orijinal durumunu korumakla kalmaz, aynı zamanda özel bir Doğu zanaatını da sunar. Sanat eserleri, mekana mükemmel bir şekilde uyum sağlar ve harika bir son dokunuş oluşturur.

Yeşil ön avlu, insanları simetrik bir zemin planına sahip binaya yönlendirir. Lobide yüksek bir tavan ve koyu kahverengi sert ağaç ve doğal taşla oluşturulan sakin bir renk şeması bulunur, misafirleri karşılamak ve ağırlamak için görkemli bir alan oluşturur. İlgi çekici düşük profilli bir renk paleti ve doğal malzemeler, tüm halka açık mekanda tutarlıdır. Büyük Fransız pencereleri, havuzlar, çimler ve Japon beyaz çam ağaçlarıyla noktalanmış Japon avlusunun net bir görüntüsünü sağlar. Bu şekilde, dışarıdaki manzara içeriye yönlendirilir, mimaride doğa ile uyum içinde yaşayan bir yaşam alanı oluşturulur.

Galeri koridorları, halka açık mekandaki farklı bölümleri birbirine bağlar, resepsiyon alanı, kapalı yüzme havuzu, çok fonksiyonlu alan ve okuma odası düzenli bir sırayla yerleştirilmiştir. Işıltı, yükseliş, birleşme, buluşma ve hasat temalarıyla ahşap heykeller, bir akış oluşturur ve uğurlu ifade parçalarıdır, sanatsal kavramları ve gelecekteki yaşam için beklentileri belirler.

Doğal malzemeler ve doğal formların, sert ağaç malzemeleri kullanarak yaratılan Doğu zanaatını beslediği Hardwood Art Müzesi'nin kurulması yoluyla, bu mükemmel bir şekilde rustik ama rafine Zen mekanına dahil edilmiştir. Kare ve yuvarlak, taş ve ahşap, insan yapımı ve doğal unsurları kapsar. Bu mekan, somut ama derin bir şekilde, rustik ama basit olmayan bir mekansal anlatıya dönüştürülür.

"Ağaçlar Arasında Sanatsal Ev", sanatla yaşamı zenginleştirmenin ve zihni yetiştirmenin ve beslemenin merkezinde yer alır. Bu proje, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SEN YUAN LAI
Görsel Kredileri: SEN YUAN LAI
Proje Ekibi Üyeleri: Yung-Chen Chen Chih-Cheng Chen Wei-Yan Shao Jing-Jiun Chen
Proje Adı: Artistic Home Among Trees
Proje Müşterisi: SEN YUAN LAI


Artistic Home Among Trees IMG #2
Artistic Home Among Trees IMG #3
Artistic Home Among Trees IMG #4
Artistic Home Among Trees IMG #5
Artistic Home Among Trees IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun