Robin Wang'ın "Vahşi Çağrı": Doğaya Dönüşün Modern Yorumu

Çağdaş Batı Adetlerini İlkel Tarzla Yeniden Yorumlama

20. yüzyılın başlarından itibaren ilkel sanat, insanların yaratıcı içgüdülerini sürekli olarak harekete geçirmiştir. Robin Wang'ın "Vahşi Çağrı" adlı tasarımı, bu ilkel uygarlığın izlerini taşıyor ve modern batı adetlerini ilkel tarzla yeniden yorumluyor.

Robin Wang'ın tasarımı, ilkel uygarlığın etkisini ve insan ile doğa arasındaki yakınlığı hissettiren sade totemler ve kaba el işlerinden ilham alıyor. Doğaya ve dünyaya saygı göstererek, milliyet sınırlarını kırıyor ve vahşi lüks tarzıyla Hint kültürüne entegre oluyor. Bu tasarım, kaba dokular ve düzgün çizgilerle modern batı adetlerini yorumluyor.

Hint kültüründe her kabileye özgü bir totem sembolü bulunur. Wang, bu sembolleri Çin kaligrafisi ile birleştirerek, Çin karakterlerinin şeklini arıttı ve bunu duvara kazıdı. Bu, ailenin nazik ve sadık ruhunu yansıtıyor. Pirinç ve keten kullanılarak sade bir ilkel tarz oluşturulmuş ve kabile uygarlığının sembolü, mekanın her köşesine işlenmiştir.

Toplamda 287 metrekarelik bir alana sahip olan tasarım, toprakla öpüşen renk olarak bilinen kumtaşı kahverengisi ile tüm mekanı kaplıyor. Bu renk, eve dönüşü doğaya dönüşe dönüştürüyor. Bu tasarım, geleneksel yaşam biçiminden uzaklaşmak ve evin hobileri barındırabilmesini isteyen müşterilerin beklentilerini karşılamaktadır.

Proje, Çin'in Akıllı Üretim Merkezi olacak olan Guangzhou Şehri'nin Bilim Şehri bölgesinde yer alıyor. Konum, hükümet bölge merkezi ile Nehir'in kuzeyi arasında bulunuyor. Alan, uygun toplu taşıma ve eğitim kaynaklarına sahip olmasının yanı sıra bir alışveriş plazası ile de donatılmıştır.

Robin Wang'ın "Vahşi Çağrı" adlı tasarımı, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip olan, mükemmellik düzeyini gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.

Tasarımın tüm telif hakları 2022 yılında Robin Wang'a aittir. Tasarımın görsel içeriği hakkındaki telif hakları ve fikri mülkiyet hakları da Robin Wang'a aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Robin, Wang
Görsel Kredileri: Image #1: Creator Robin Wang, The Call of Wildness, 2022 Image #2: Creator Robin Wang, The Call of Wildness, 2022 Image #3: Creator Robin Wang, The Call of Wildness, 2022 Image #4: Creator Robin Wang, The Call of Wildness, 2022 Image #5: Creator Robin Wang, The Call of Wildness, 2022 Video Credits: Creator Robin Wang, The Call of Wildness, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Robin Wang
Proje Adı: The Call of Wildness
Proje Müşterisi: Robin, Wang


The Call of Wildness IMG #2
The Call of Wildness IMG #3
The Call of Wildness IMG #4
The Call of Wildness IMG #5
The Call of Wildness IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun