Kunming Zhonghaihui Delhi Bahçesi: Çiçeklerin Dansı

Du Wenbiao'nun Tasarladığı Satış Departmanı, Çiçeklerin Büyüsünü İç Mekana Taşıyor

Kunming Zhonghaihui Delhi Bahçesi, Du Wenbiao tarafından tasarlanan ve çiçeklerden ilham alan bir satış departmanı projesidir. Bu proje, çiçeklerin zarifliğini ve güzelliğini iç mekana taşıyarak, Kunming'in bahar benzeri kentsel karakterini yansıtıyor.

Şehirlerin karakterlerini sürekli olarak yansıtan yapılar olduğunu düşünürsek, Kunming'in her zaman bahar gibi çiçek açan bir şehir olması, tasarım ekibine ilham kaynağı oldu. Bu nedenle, tasarım ekibi satış departmanını, hayali çiçeklerin denizinde yüzen bir ada olarak hayal etti ve bu da devasa ve ebedi bir organizma oluşturdu.

Projenin iç tasarımının, Kunming'in bahar benzeri kentsel karakteriyle bütünleşmesi hedeflenmiştir. Bu nedenle, çiçeklerin hayal gücü iç mekanın şekline entegre edilmiştir ve iç mekan düzenlemesi çiçek yapraklarının şeklini almıştır. İç mekan, kavisli yüzey şekliyle açan çiçek yapraklarına şekillendirilmiştir. Bu, gerginlik ve karmaşıklık dolu ancak mantığı basit ve net olan, işlev ve form arasında yüksek bir denge oluşturmuştur.

Projenin gerçekleştirilmesinde doku boyası, mermer, paslanmaz çelik ve deri gibi malzemeler kullanılmıştır. 1830 metrekarelik bir alanı kaplayan bu proje, çiçeklerin güzelliğini ve gerginliğini yansıtan bir tasarıma sahiptir.

Satış departmanı projesi, geleneksel satış ve alım ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, iş değişim alanı, sanat salonu alanı, kültürel ve yaratıcı sergi alanı, hobi çay alanı, çocuk oyun alanı, VIP özel müzakere alanı, fitness alanı gibi alanlarla satış departmanının uzun vadeli kullanımı ve sürdürülebilir gelişimi için de hizmet vermektedir.

Proje, Eylül 2021'de Çin'in Yunnan Eyaleti, Kunming'de tamamlandı ve sergilendi. Tasarım ekibi, gelecekteki yaşam ortamının ihtiyaçlarını zaman ölçeğinde düşünerek, gelecekteki yaşam ortamının estetiğini tanımlamak için bir yol kullanmaya çalıştı. Ekip, mekanı hayal gücü ve yaratıcılık dolu bir sanatsal durum haline getirdi, böylece mekan sadece gayrimenkulün ticarileşmesinin modül ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadı, aynı zamanda sanatsal güzelliği de karşıladı ve Kunming'in benzersiz insancıl izlenimini gösterdi.

En zorlu kısmı, mekandaki geniş açılı ve gergin kavisli yüzey modelleme teknolojisiydi. Ayrıca, mekandaki her şekil ve mobilya arasındaki bağlantı doğruluğu ve resim birliği de büyük bir zorluk oluşturdu. Bu proje, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Platin kazandı. Platin A' Tasarım Ödülü, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, profesyonelliği, dehası ve toplumun refahına katkıda bulunan tasarımları tanır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: GBD
Görsel Kredileri: Photo # 1-5: photographer Yanming Photos,2021
Proje Ekibi Üyeleri: GBD DESIGN
Proje Adı: Kunming Zhonghaihui Delhi Garden
Proje Müşterisi: GBD


Kunming Zhonghaihui Delhi Garden IMG #2
Kunming Zhonghaihui Delhi Garden IMG #3
Kunming Zhonghaihui Delhi Garden IMG #4
Kunming Zhonghaihui Delhi Garden IMG #5
Kunming Zhonghaihui Delhi Garden IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun