"Mays" ile Zaman ve Mekanın Tersine Çevrildiği Bir Restoran Deneyimi

Ling Chen, Geleneksel ve Moderni Harmanlayan Eşsiz Bir Vegetaryen Restoran Tasarladı

Modern toplumda sağlıklı bir yaşam tarzı olan vejetaryenliği, "zaman ve mekanın tersine çevrildiği" bir konseptle birleştiren Ling Chen, geleneksel vejetaryen mekanlarının klasik tasarım tekniklerini kırdı.

Ling Chen ve ekibi, terrazzo, paslanmaz çelik ve bakır zincirler gibi malzemeleri kullanarak, "zaman ve mekanın tersine çevrilmesi" konseptini tüm mekan tasarımına entegre etti. Bu sayede, eşsiz ve konforlu bir yemek alanı oluşturmayı başardılar. YesDesign proje ekibi, malzeme ve yapılar konusunda yenilikçi bir yaklaşım sergiledi. Gri siyah terrazzo cephe, mavi kristal ve inci parçacıklarıyla göz alıcı bir görünüm kazandı.

152 metrekarelik bu projenin alım alanı, özel olarak tasarlanmış bir yay şeklinde sunuldu. Bu alan, bir zaman tüneli gibi, tüketicileri yemek alanına yönlendiriyor. Gri terrazzo ve metal, görsel olarak organik bir şekilde entegre edildi ve detay duygusu kaybedilmedi. Geniş cam pencerelerden içeri sızan bol ışık, iç mekanın katmanlarını sergiliyor.

İç mekan, gri siyah terrazzo kaplamalarla tamamen kaplandı. Bu kaplamalar, zeminden tezgaha ve masa üstüne kadar uzanıyor. Tavan, doğal dünyayı yeniden yorumluyor. Dikkatlice düzenlenmiş bakır zincirlerle, dalgalı tepeleri son derece görsel etkili bir manzaraya dönüştürüyor. Farklı alanların işlevlerini tanımlamak için metal kenarlarla dikkatlice düzenlenmiş zemin çizgileri kullanılıyor. Kuzey dekorasyonları her yerde görülüyor ve insanlarla samimi bir ilişki kuruyor.

Proje, 2018 Kasım'ında Wuhan'da başladı ve 2019 Şubat'ında Wuhan'da tamamlandı. Ling Chen, bu proje için özel bir terrazzo seçti. Tasarımcı, hemen hemen her türlü zemin malzemesini araştırdı ve Wuhan ve Guangzhou'daki malzeme pazarlarına seyahat etti. Sonunda, Wuhan'da bir mürekkep taşı üreticisi buldu ve bu tasarım için terrazzo'yu özelleştirmeyi kabul etti.

Geçmişte, eski moda vejetaryen restoranlar genellikle "Budist ritüelleri" ile ilişkilendirilirdi, çoğunlukla dini bir alanda yer alırdı. Ancak, doğal bir mekanın marka tutumunu nasıl birleştireceği, insanların algılarını nasıl alt üst edeceği ve detay duygusunu kaybetmeden mekan hissini nasıl koruyacağı, bu tasarımın zorluğuydu. Bu tasarım, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ling Chen
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer YesDesign, Mays, 2020. Image #2: Photographer YesDesign, Mays, 2020. Image #3: Photographer YesDesign, Mays, 2020. Image #4: Photographer YesDesign, Mays, 2020. Image #5: Photographer YesDesign, Mays, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Chen Ling Zhu Jiefeng
Proje Adı: Mays
Proje Müşterisi: Ling Chen


Mays IMG #2
Mays IMG #3
Mays IMG #4
Mays IMG #5
Mays IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun