C'est La Vie: Modern Yaşamın Şıklığı ve Fonksiyonelliği

Yi Chun Chung İmzalı Konut Projesi: Estetik ve Kullanışlılık Bir Arada

Çocukların oyun alanı yaratma arzusu, Yi Chun Chung'un bu konut projesindeki ana ilham kaynağı olmuş. Geniş bir yaşam alanı sunmak için mevcut düzen yeniden şekillendirilmiş ve büyük ebeveyn yatak odası, giyinme odası ve banyo alanı olarak ayrı bölümlere ayrılmış. Minimal düzenlemeler ve yaratıcı dairesel kavis kullanımı sayesinde orijinal planın boşa harcanan alan sorunu zarif bir şekilde çözülmüş.

Yatak odasının kavisli başlığı, koltuk şeklinin köşe uç görünümünü serbest bırakarak girişe çiçekli bir manzara ile karşılama sunuyor. Bu sayede hem görsel deneyimde derinlik ve boyut kazanılıyor hem de FengShui ile ilgili endişeler gideriliyor. Oturma odasının tavanında tam bir ışık halkası, giriş yolunu yönlendirerek yapısal kirişlerin etkisini yumuşatıyor ve mekanın genişliğini kademeli olarak artırıyor.

Projenin gerçekleştirilme teknolojisi, giriş ve mutfak girişindeki metal renkli çift kavisli kemerlerle mekana enerji katıyor. Tavan üzerindeki zengin renkler ve dairesel dikdörtgenler, sürekli bir akış hissi sağlıyor. Kamusal alanı genişletmek için tasarım, oturma odası, yemek alanı ve mutfak bölümlerini sorunsuz bir şekilde entegre ediyor ve böylece ev sakinleri arasında uyumlu bir etkileşim teşvik ediliyor. Doğal unsurların; taş tuğla, boya ve ahşap gibi malzemelerin kullanımı, mekana canlılık katarken, metalin ince dokunuşları genel rafinemanın seviyesini yükseltiyor ve böylece işlevsellik, estetik ve mekansal şeffaflığı dengeleyen güzel bir ev ortaya çıkıyor.

Teknik özellikler açısından, projenin boyutları 100 metrekare olarak belirlenmiş. Yi Chun Chung, tasarımın benzersiz özellikleri arasında mühendislik ahşap döşeme, İtalyan boya, demir parçalar, ızgara ve titanyum kaplama gibi anahtar kelimeleri sıralıyor. Yemek alanı, demir bir vitrin dolabı ile vurgulanarak, yemek saatlerinde dikkat çekici bir odak noktası haline geliyor ve değerli koleksiyonların sergilenmesi için olağanüstü bir platform sunuyor.

Proje 2023 yılında tamamlanmış. Tasarım araştırması, TV duvarının genel tasarıma sorunsuz bir şekilde entegre edilmesi ve ses-görüntü unsurları ile sergileme işlevlerinin estetik açıdan hoş bir şekilde birleştirilmesi üzerine yoğunlaşmış. Mutfak aletlerinin depolanması, ikincil yatak odası alanının bir köşesinin geri çekilmesi ile optimize edilmiş.

Tasarımın zorlukları arasında, orijinal düzenin belirgin işlevsel bölümlerini korurken, kamusal alanın ölçeğinin biraz yetersiz olması yer alıyor. Stratejik bir yeniden düzenleme ile mutfak yakınındaki alanın geri çekilmesi ve çevreleyen duvarın kaldırılması, daha geniş bir düzen sağlanmış. Masa ayağı şeklinin tasarımı ve ana görsel ışık, genel mekanı zihinsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kavisli kemerler ve dikkatle seçilmiş döşeme malzemeleri, yemek ve mutfak alanları arasındaki sınırları belirleyerek aile bağını güçlendiriyor.

Girişte, doğal ahşap ve taş dokuların kullanımı sıcak ve davetkar bir ilk izlenim yaratıyor. Mevcut kirişler ve sütunlarla kemer şeklini genişleterek evin güzel dönüş törenini ortaya çıkarıyor. Kamusal alana girildiğinde, açık tasarım sakinler için daha esnek bir yaşam yolu arayışı içinde. Gri-mavi dolaplar, göz alıcı bir odak noktasına dönüşürken, mermer TV duvarı dolaylı aydınlatma ile gömülü, zengin bir tasarım katmanı ve evin ana hatlarını oluşturuyor.

Proje, prestijli A' Design Award'dan Bronz Ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip ve yaşam kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir. Dünyayı daha iyi bir yer yapmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chung Yi Chun
Görsel Kredileri: Photographer Ar Her Kuo Photography Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Chung Yi Chun
Proje Adı: C’est La Vie
Proje Müşterisi: Fayi interior design


C’est La Vie IMG #2
C’est La Vie IMG #3
C’est La Vie IMG #4
C’est La Vie IMG #5
C’est La Vie IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun