Ke-Hsuan Yang'ın "Işık ve Gölge" Tasarımı: Modern ve Akıllı Bir Yaşam Alanı

Yenilikçi ve Minimalist Bir Yaklaşımla Ev Tasarımında Yeni Bir Boyut

Ke-Hsuan Yang, "Işık ve Gölge" adlı tasarımında, modern ve soğuk tonları kullanarak, demir işçiliği ile mekanın benzersiz karakterini yorumluyor. Bu tasarım, 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü.

Ke-Hsuan Yang, yurtdışından dönen, teknoloji ve internete aşina olan ve kendi yemeklerini pişirmeyi seven bir aile işletmesinin ikinci kuşağına ev sahipliği yapan bir mekan yaratmak için "Işık ve Gölge" adlı tasarımını oluşturdu. Tasarım, müşterinin kişiliği ve tercihleri üzerine kurulu, basit ve akıcı bir tasarım olarak öne çıkıyor. Demir gri, siyah ve bej renkler, mekanın özellikleri ve kişiselleştirilmiş malzemelerle birleşerek basit ve havalı bir modern alan yaratıyor.

Yang, bu tasarımı diğerlerinden farklı kılan özelliğin, demir işçiliği ile mekanın benzersiz karakterinin yorumlanması olduğunu belirtiyor. Kamusal alanda bulunan oturma ve yemek odaları, moru camın yarı gizliliği altında doğal ışığı sergiliyor. Demir bariyer aynı zamanda bir depolama alanı olup, mekanın çizgiselliğini artırıyor. Öte yandan, özel alanda bulunan ana yatak odasının girişi de kavisli demir ve moru cam ile inşa edilmiş, açık ve gizli bölme arasında kişiselleştirilmiş bir görüş oluşturmuştur.

Yang, müşterinin minimalist bir mekan talebine yanıt olarak, orijinal düşük tavanı yükseltmeyi tercih etmiyor, ancak kirişleri kullanarak mekanın bağımsızlığını belirliyor. Işık gri tavanın oluk tasarımı ve gizli aydınlatması, TV duvarının arkasındaki sahte mermer karolar, hafif beyaz bulut deseni ve hafif gri deri kanepe ile uyum içinde.

Müşteri, özellikle akıllı aydınlatma kontrolü yapmayı tercih ediyor. Bu nedenle, tasarımcı, müşterinin ışığın rengini kendi tercihlerine göre değiştirebilmesi için her aydınlatma armatürünün yanına prizler yerleştiriyor. Aydınlatmanın yanı sıra, müşteri ayrıca akıllı telefonlar aracılığıyla klima ve ev aletlerini uzaktan kontrol etmek istiyor. Bu nedenle, tasarımcı, güç kaynağı, bakım ve güncelleme üzerinde duruyor.

Yang, mutfak adası hazırlık masası, fonksiyonel depolama alanı ve akıcı bir mutfak alanı oluşturarak, yemek yapmayı seven müşterinin beklentilerini karşılamak için ergonomik bir mutfak adası oluşturuyor. Paralel mutfak adası, bir hazırlık alanıdır ve dolapların ve çalışma alanının yüksekliği, yemek pişirme alanının üzerindedir, bu da uzun boylu müşterinin eşyaları kolayca alabilmesini sağlar.

Proje, 165.2 metrekarelik bir alana sahip olup, üç yatak odası, bir oturma odası, bir yemek odası ve üç banyodan oluşuyor. Tasarımcı, sıcak renkler ve kıvrımlı çizgileri dikey ve yatay yollarla birleştirerek görsel bir tampon oluşturuyor. Kamusal alanda, TV duvarının arkasındaki sahte mermerin bulut deseni, soğuk bir his katıyor. Moru cam, demir işçiliği ve bulut gibi sahte mermer duvar, oturma odasından yemek odasına kadar olan konturları çiziyor.

Yang, minimal ve temiz bir alan yaratmak için indirgeme ilkesini alıyor. Müşteri, akıllı ev aletlerini kullanmada iyi olduğu için, tasarımcı 'İnce ışık ve gölge'yi bir akıllı ev yapmış. Akıllı bir alan yaratırken ilk ele alınması gereken şey, bileşenlerin ve kabloların yerleştirilmesidir. Tasarımcı, bileşenleri ve kabloları gizlemek için demiri veya tavan tasarımını ustaca kullanıyor, böylece müşteri aletleri ekranda çalıştırabiliyor.

Demir ızgaranın ve moru camın ışık ve gölge oyunu, gri tabanlı tavanın çeşitli kancaları ve dikişleri, mekana katmanlı bir güzellik katıyor. Kirişlerden uzanan koyu ceviz ağacı ve duvarların yuvarlak köşeleri, sadeliği yumuşatıyor ve mekanın sınırlarını belirliyor. Ayrıca, tasarımcı, mürekkep oyunlu mermer kapıların gösterişsiz lüksünü bir bariyer olarak alıyor, yemek ve mutfak alanının akışını açık ve kapalı arasında dönüştürüyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ke-HsuanYang
Görsel Kredileri: Extend Interior Design Co.,Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Ke-Hsuan Yang
Proje Adı: Light and Shadow
Proje Müşterisi: Ke-HsuanYang


Light and Shadow IMG #2
Light and Shadow IMG #3
Light and Shadow IMG #4
Light and Shadow IMG #5
Light and Shadow IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun