Changching Chien'in "Işık" Adlı Tasarımı, Geometrik Bloklarla Yenilikçi Bir Sergi Alanı Yaratıyor

Chien, geleneksel sergi salonlarının boş düzenini kırmak ve kalbin derin anlamını uyandırmak için üç boyutlu kesim kullanıyor.

Changching Chien'in "Işık" adlı tasarımı, fonksiyonel yapı organizasyonuna önem vererek ve malzemelerin yığılmasını olabildiğince azaltarak, saflık ve sanatçılıkla dolu bir perakende sergi alanı yaratmayı hedefliyor.

Chien, tasarımında geometrik blokları kolaj ve oyma için kullanıyor. Üç boyutlu kesim, her düzlem değişikliğinde farklı bir düzen hissi yaratıyor ve yaratılışta tabanın istikrarını kuruyor. Işık ve karanlık, kalın ve ince, düzenli bir şekilde doğayı takip ediyor. Düzensiz sıralarda yüzen ve batan sıralar ve bloklar, geleneksel sergi salonunun boş düzen kombinasyonunu kırıyor ve kalpte derin anlamı uyandırıyor.

Tasarımcı, lineer ışık rehberliği ile mekan yapısını böler, asılı akrilik ile bölme gerçekleştirir ve sahne aydınlatma atmosferinin şekillendirilmesi ile görsel duyuya dokunur. Aydınlatma, aydınlatma işlevini gerçekleştirmenin yanı sıra, iç yapı yuvasına gömülü ışık ve gölge ile ziyaretçilere rehberlik sağlar. Uygun parlaklık ve parlaklık renk sıcaklığı da yan taraftaki çeşitli sahneleri birbirine bağlar.

Proje alanı 380 metrekare olan bu tasarım, 2021 yılında başlamış ve 2022 yılında tamamlanmıştır. Tasarım, Çin'in Zhejiang Eyaleti, Ningbo Şehri'ndeki Deke Dejia Tasarım Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir. Tasarımın etiketleri arasında "Nüfuz", "Akış", "Asılı", "Sanal ve Gerçek", "Gri Renk", "Optikler", "Siyah Kutu" bulunmaktadır.

Chien, tasarımında ışığın doğasına odaklanıyor. Işığın türleri, görünüm kalıpları, renk parlaklığı ve dinamik değişimler, durumda tartışılıyor ve dikkate alınıyor. İç mekan ışık ortamı tarafından yaratılabilecek çeşitlilik ve ışığın mekanla bütünleşmesi, satış alanında da dikkate alınıyor, bu da onu geleneksel olanlardan farklı kılıyor. Sergi salonunun içi, aydınlatma ayarına uygun olarak tasarlanmıştır.

Changching Chien'in "Işık" adlı tasarımı, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal yetenekleri ile öne çıkan, mükemmel bir seviyede başarı gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Changching Chien
Görsel Kredileri: Photography: Changle WU
Proje Ekibi Üyeleri: Changching Chien
Proje Adı: Light
Proje Müşterisi: Changching Chien


Light IMG #2
Light IMG #3
Light IMG #4
Light IMG #5
Light IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun