Lei Dong'un Çin Folklorunu Modern Bir Sanat Eserine Dönüştürdüğü Zhongjiao Tianjun Projesi

Çin'in Eski Efsaneleri ve Masalları, Lei Dong'un Tasarladığı Satış Ofisi İçin İlham Kaynağı Oluyor

Çin'in kuzeyindeki Jizhou'da bulunan dağlık bir arazinin yakınında, tasarımcı Lei Dong, antik Çin folklorunu ve masallarını, bir emlak sergi alanı içinde yerleştirilen sürükleyici kurulumlar ve heykellere dönüştürdü.

Lei Dong'un tasarımı, Çin'de özel bir saygınlığa sahip olan ve M.Ö. 3. binyıla kadar uzanan bir uygulama olan su yollarının açılmasından ilham alıyor. Efsaneye göre, Çin'deki ilk su kontrol sistemlerini uygulayan hükümdar Büyük İmparator Yu'dur. Bu mitolojik temalı müdahale ile Lei Dong, mekana sakin bir atmosfer katmayı ve iç tasarımda doğu hassasiyetini ve tarihi bir saygıyı yansıtmayı hedefledi.

Lei Dong, tüm mobilyaları özel olarak tasarladı ve ana malzemeler olarak masif ahşap, taş, metal, reçine kullandı. Mekandaki bir duvar kurulumu, deniz kenarında yığılmış taşların dokusunu taklit ederken, malzeme niteliklerinin ustaca bir kombinasyonunu vurguluyor. Diğer yandan, daha kapalı bir oturma alanındaki ayrı bir duvar kurulumu, balık pullarının ritmik üst üste gelmesini yansıtıyor ve süslediği bölge için güçlü bir görsel odak noktası oluşturuyor.

Lei Dong'un tasarımı, bir emlak satış merkezinin çekirdek sergi alanını, Çinli Doğu masallarını kullanarak mekansal sanatsal kavramı iletmek için farklı bir tür sanat salonuna dönüştürdü. İç mekan unsurlarında soyutlar, çatlaklar ve kolajlarda dönüşümler şeklinde tanıdık geleneksel unsurlar kullanıldı, bu da izleyiciyi yönlendiren bir araç olarak hizmet etti ve ruhsal düzeyde konuşma alanı sağladı.

Proje, 2021 yılında Mart ayında başladı ve Haziran ayında Çin'in Tianjin kentinde tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, Çin'de özel bir saygınlığa sahip olan ve M.Ö. 3. binyıla kadar uzanan bir uygulama olan su yollarının açılmasına dayanıyor. Xia Hanedanı'nın kurucusu olan Büyük İmparator Yu'nun, ülkedeki ilk su kontrol sistemlerini uygulayan hükümdar olduğu söylenir.

Lei Dong'un tasarımı, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede yetenek ve yenilik sergileyerek, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lei Dong
Görsel Kredileri: Photos by Sean
Proje Ekibi Üyeleri: Duan Mingnan, Feng Lili, Fan Yajuan
Proje Adı: Zhongjiao Tianjun
Proje Müşterisi: Lei Dong


Zhongjiao Tianjun IMG #2
Zhongjiao Tianjun IMG #3
Zhongjiao Tianjun IMG #4
Zhongjiao Tianjun IMG #5
Zhongjiao Tianjun IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun