CoTangens: Sara Kele'nin Sürdürülebilirlik Odaklı Açık Hava Mobilya Koleksiyonu

Geometrik Formları ve Yenilikçi Malzemeleriyle Dikkat Çeken Bir Tasarım

Pandemi sonrası dönemde toplum olarak açık hava etkinliklerine yönelmemiz, tasarımcı Sara Kele'yi CoTangens adlı bu mobilya koleksiyonunu yaratmaya ilham verdi. İç mekan mobilyalarının rahatlığını ve pratikliğini dış mekanlara taşıyan bu koleksiyon, hem bireysel hem de topluluk kullanımına uygun bir şekilde tasarlandı.

CoTangens, grafik karakteri ile dikkat çeken güzel bir açık hava mobilya koleksiyonu. Örgü yapılı yapısı, herhangi bir doğal ortama uyum sağlamasını ve ortamın atmosferini değiştirmemesini sağlıyor. Akıllıca düşünülmüş modülerliği, her türlü dış mekan koşuluna uyum sağlamasını mümkün kılıyor. Ayrıca, yeni geliştirilen sürdürülebilir malzemelerin dayanıklılığını en zorlu ortamda, yani dış mekanda kanıtlıyor.

CoTangens'in üretiminde "uzun ömürlü" olma prensibi benimsenmiştir. Doğaya saygı, sürdürülebilir malzemelerin kullanımı, geri dönüşüm ve döngüsellik bizim için önemli değerlerdir. Yüksek kaliteli malzemeler sürekli yük altında dayanıklıdır ve kılıfların fermuarlı çözümü, temizlik veya renk değiştirme durumunda değiştirmeyi kolaylaştırır.

CoTangens, her türlü hava koşulunda dayanıklı olacak şekilde tasarlandı. Yastıklar, özel dış mekan malzemesinden yapılmış, mumlanmış ve suya dayanıklıdır. Bananatex, tamamen doğal olarak yetişen Abacá muz bitkilerinden yapılan dünyanın ilk dayanıklı, teknik kumaşıdır. Mükemmel bir dairesel tasarım ürünü, uzun ömürlü ve yaşam döngüsünün sonunda ayrışabilen.

CoTangens'in tasarım süreci, 2021 Eylül'ünden 2022 Mart'ına kadar, Macaristan'ın Budapeşte ve Tata şehirlerinde gerçekleşti. Bu süreçte, Bananatex ekibi ile ortaklık kurarak Bananatex kumaşının dış mekanlarda kullanılma olasılığını geliştirdik.

Bananatex malzeme ile çalışmanın zorlukları oldu, özellikle yuvarlak yastıkta. Doğal mum tabakası, normal bir dikiş atölyesinin alışkın olduğundan çok daha kalındır. Geniş çaplı bir dikiş teknolojileri ve atölyeleri araştırması yapıldı ve sonunda güçlü ve hava koşullarına dayanıklı çözümlerle sonuçlandı. Testler kararlarımızı onayladı, ancak hem tasarım hem de üretim tarafından bir adım atma ve taahhüt gerektirdi.

CoTangens, 2023'te A' Bahçe ve Açık Hava Mobilya Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Sara Kele
Görsel Kredileri: Image #1 : Janos Kmetyko Image #2 : Janos Kmetyko Image #3 : HFDA, Milan Racmolnar Image #4 : Janos Kmetyko Image #5 : Janos Kmetyko
Proje Ekibi Üyeleri: Sara Kele
Proje Adı: Cotangens
Proje Müşterisi: Sara Kele


Cotangens IMG #2
Cotangens IMG #3
Cotangens IMG #4
Cotangens IMG #5
Cotangens IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun