Matrix Design'ın Eşsiz Yapısı: OneSino Park

Doğanın Kucağında Yükselen Üç Boyutlu Bir Heykel: OneSino Park

Matrix Design tarafından tasarlanan ve doğanın kucağında doğal bir şekilde yükselen üç boyutlu bir heykel görünümündeki OneSino Park, mimari, peyzaj ve iç mekanın uyumlu birlikteliği ile farklı mekansal organizasyon formları sunuyor.

OneSino Park, iç duvarın bütünlüğünü vurgulayan ve taş oluğunun yönü gibi mekan tonunun seçiminden başlayarak, ışığın ve gölgenin mekana nüfuz etmesi ile daha fazla doku hissi gösteriyor. Bir ölçüde, "boşluk" ifadesi ile başlar ve mekanın sınırlı özelliğini sezgisel ve doğrudan genişletir.

Matrix Design'ın bu dekonstrüktif heykelsi yapısı, dağda doğal olarak doğmuş bir üç boyutlu heykel gibi görünüyor ve çok tanınabilir bir özelliğe sahip. Mimarlık, peyzaj ve iç mekanın koordinasyonu, "arasına serpiştirme, tamamlayıcı, yüksek ve düşük karışım" gibi yöntemlerle farklı mekansal organizasyon formları sunar. Içeriden dışarıya doğru ışık ve gölge yöntemi ile "kentsel sanat ve kültür yaşam odası" niteliğinde bir sanat alanı yaratır.

Projenin ana malzemeleri arasında ahşap dokulu mermer, bej mermer, terazzo, koyu renkli ayna paslanmaz çelik, beyaz marsac bulunmaktadır. Proje toplamda 3000 metrekarelik bir alanı kapsar. İç mekanın ana malzemesi olan sıcak ışık renkli mermer, aslında daha çok bir konsept gibidir ve aynı zamanda mekan durumuna müdahaleyi en aza indirir.

Proje, Mayıs 2019'da Çin'in Chongqing şehrinde başladı ve Mart 2020'de tamamlandı. Görüş çizgisinin rastgeleliği, farklı görsel yollar oluşturacak. İç mekandaki mekansal öğeler ve binanın arayüzü, görsel olarak geçirgen bir ilişkiye sahip ve mekan karmaşık ve ilginç hale geliyor. Mekanın bir bölümü olan yüzme havuzu, mimari yapının bir parçası olarak doğrudan açığa çıkar. Yapının açığa çıkması, binanın ve iç mekanın bağlantı sisteminde en güçlü düzenli diziyi doğal olarak oluşturur.

Mekansal hareket ve ilişki açısından, tasarımcılar basitlik ve açıklıkla uğraşıyor ve fonksiyonel mekanın zorunlu sınırlaması olmadan basit düzenleme ve kombinasyon yoluyla mekanı daha büyük, boş ve açık hale getiriyor. Bu, mekan sınırını genişletme etkisini elde etmek için yapılıyor. Binanın dış cephe hatları, yoğunluğu ayarlandıktan ve dekonstrüe edildikten sonra iç mekana bölünür. Tasarımcılar, "katlanmış paneller" kullanarak bölme noktalarında mekanı rafine eder. Gökyüzündeki dev ters koniye işaret eden cam, ışığın ilahi niteliğini insanların önünde hiçbir rezervasyon olmadan dökülmesine izin verir. Dev merdiven, sonu hiçbir yere uzanmayan hava içinde genişler, bir döngüsel döngü gibi, görüş çizgisine odaklanır ve benzeri.

OneSino Park, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal yetenekleri muhteşem olan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Matrix Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Image #2: Photographer Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Image #3: Photographer Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Image #4: Photographer Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Image #5: Photographer Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Wang Guan Liu Jianhui Wang Zhaobao
Proje Adı: OneSino Park
Proje Müşterisi: Matrix Design


OneSino Park IMG #2
OneSino Park IMG #3
OneSino Park IMG #4
OneSino Park IMG #5
OneSino Park IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun