10 Derece Tasarım'dan CIFI Shanghai H: Ev Uzayını Yeniden Tanımlama

Çok Fonksiyonlu, İnovatif ve Kişiselleştirilebilir Bir Yaşam Alanı

10 Derece Tasarım ekibi, CIFI Shanghai H projesi ile ev kavramına yeni bir bakış açısı getiriyor. Ev, sadece bir yaşam alanı olmanın ötesinde, sürekli değişen ve gelişen bir organizma olarak ele alınıyor.

Çin'in birinci sınıf şehirlerinde hızlı yaşam temposu ve yüksek konut fiyatları karşısında, insanların ruhlarını barındıracak ve "ev" kavramının çeşitli yaşam durumlarına uyum sağlayabilecek bir alan için yeni beklentileri bulunuyor. 10 Derece Tasarım ekibi, bu beklentileri karşılamak ve evin çok yönlü performansını ve kişiliğini ortaya çıkarmak için tasarımın temel yaşam fonksiyonları üzerine odaklanıyor.

Projenin özgün özellikleri arasında, farklı fonksiyonları entegre eden akıllı alanlar ve görsel sistemin genel mekansal tasarımla yakından birleşmesi yer alıyor. Bu özellikler, fonksiyonların ötesinde daha fazla enerji ve duyguyu serbest bırakıyor. Aile üyelerindeki değişikliklere eşlik eden ev, farklı aşamalarda sürekli büyüyen ve tazeliğini ve canlılığını koruyan bir organizma olmalıdır.

CIFI Shanghai H'nin gerçekleştirilmesinde kullanılan teknolojiler arasında, dekorasyonda kaplama metal, manta ray süslemesinde reçine ve otomotiv boyası, duvar lambasında metal ve LED, koltukta ahşap ve yoğunluk panoları, deri kaplama, kumaş kaplama, sünger ve metal bulunuyor. Ayrıca, deri kaplama, sünger ve metal kullanılan tabure, akrilik liflerden yapılan halı ve mermer ve metalden yapılan yuvarlak masa da projenin öne çıkan öğeleri arasında.

Proje, aile üyeleri arasında daha fazla yakın temas ve etkileşim fırsatı yaratmayı ve aile üyeleri arasındaki duygusal bağları güçlendirmeyi hedefliyor. Evde geçirilen zamanın arttığı pandemi sonrası dönemde, evin daha fazla samimi temas ve etkileşimi gerçekleştirebilmesi gerekiyor. Sınırlı bir alanda sınırsız olasılıklar yaratmak ve eşyaların sayısını azaltmak gerekiyor. Bu sayede, daha büyük bir oturma odası oluşturulabilir ve etkileşim için daha fazla alan bırakılabilir.

CIFI Shanghai H projesi, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2022'de Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, pozitif duygular uyandırır ve daha iyi bir dünya oluşturulmasına katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: 10 Degrees Design
Görsel Kredileri: 10 Degrees Design
Proje Ekibi Üyeleri: 10 Degrees Design
Proje Adı: CIFI Shanghai H
Proje Müşterisi: 10 Degrees Design


CIFI Shanghai H IMG #2
CIFI Shanghai H IMG #3
CIFI Shanghai H IMG #4
CIFI Shanghai H IMG #5
CIFI Shanghai H IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun