Aedas'ın Hyperlane Parkı: Geleceğin Karma Kullanımlı Gelişimini Şekillendiriyor

İnternet devrimi ve koronavirüsün tetiklediği toplum değişikliklerine yanıt olarak Aedas, sosyal, perakende ve yaratıcı alanlarla dolu 2.4km uzunluğundaki Hyperlane Parkı tasarladı.

Çin'in Chengdu şehrinde yer alan bu devasa proje, teknolojinin yükselişi ile birlikte meydana gelen toplum tutumları ve ideolojilerine uyum sağlayacak şekilde mimari tasarımın evrimini temsil ediyor. Müzik konservatuvarı kampüsüne yakın bir konumda bulunan bu proje, çevresindeki dokularla uyumlu bir bütünlük sağlayarak toplulukla uyumlu bir karışımı vurguluyor.

Hyperlane Park, Aedas'ın ASPECT ve BPI ile işbirliği içinde tasarladığı bir projedir. Proje, çevresini konut ve eğitim gelişmelerinin sardığı bir müzik konservatuvarı kampüsüne yakın bir konumda bulunuyor. Tasarım ekibi, altı farklı grup mimari form ve cephe çizgileri aracılığıyla bu müzikal motifi benimsiyor. Tasarımın akıcı düzeni, binanın çevresindeki dokularla birlikle sağlayarak projenin topluluğuyla uyumlu bir karışımını vurguluyor.

Projenin hareketi, cephe tasarımını aşıyor. Cephenin eğrileri, projenin mahallesine yüzleşir ve dikey metal elementlerle bağlanır. Gelişimin ana bölümü, perakende, konut ve yaratıcı alan gibi çeşitli işletmeler ve işlevlere ayrılmıştır. Yaratıcı alan, her yaştan insanın ilgisini çeken ve halka açık yeşil koridoru zenginleştiren paten parkları, etkileşimli sanat kurulumları veya performans alanına dönüştürülebilir.

Hyperlane Park, 12 parseli içerir, gökyüzü bahçesi koridoru boyunca yayılmış ve şehri ve proje girişlerini gözler önüne serer. 2.4 km sürekli kentsel peyzaj koridoru olarak tasarlanan gökyüzü yürüyüş yolu, canlı bir çalışma dinamiği oluşturan bir boş zaman alanıdır. Proje, bir müzik konservatuvarına yakındır. Tasarım ekibi, altı farklı grup mimari form aracılığıyla bu müzikal motifi benimsiyor.

Proje, 2020 Temmuz'unda Çin'in Chengdu Sichuan'da başladı. Projenin genişliği 2.4 KM, brüt zemin alanı 135,324 m² ve arazi alanı 68907.48 m²'dir. Bu tasarım, 2023'te A' Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım Ödülü'nde Platin kazandı. Platin A' Tasarım Ödülü, dünya standartlarında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Bu tasarımlar, profesyonelliği, dehası sergiler ve toplumun refahına katkıda bulunur. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirirler, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletirler, mükemmeliyeti aşarlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.

Hyperlane Park, şehir planlaması ve kentsel tasarım alanında dünya çapında tanınmış bir ödül olan Platin A' Tasarım Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, dünya standartlarında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Bu tasarımlar, profesyonelliği, dehası sergiler ve toplumun refahına katkıda bulunur. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirirler, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletirler, mükemmeliyeti aşarlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Aedas
Görsel Kredileri: Image #1: Aedas Image #2: Aedas Image #3: Aedas Image #4: Aedas Image #5: Aedas
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Dr. Andy Wen Designer: Dongwei Wang
Proje Adı: Chengdu Hyperlane Park
Proje Müşterisi: Aedas


Chengdu Hyperlane Park IMG #2
Chengdu Hyperlane Park IMG #3
Chengdu Hyperlane Park IMG #4
Chengdu Hyperlane Park IMG #5
Chengdu Hyperlane Park IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun