Yerel Kültür ve Gelenekleri Kutlayan Modern Bir Kırsal Kaçış: Flowing Cloud Township Villa

More Design Office, Doğa ile İç İçe Bir Deneyim Sunan ve Yerel Halka Yeni İstihdam Fırsatları Sağlayan Bir Tasarım Oluşturdu

More Design Office (MDO) tarafından tasarlanan Flowing Cloud Township Villa, doğal malzemeler ve yerel teknikler kullanılarak eski yapıların hassas bir şekilde yeniden düzenlenmesiyle oluşturulan bir kırsal kaçış noktasıdır.

Flowing Cloud Township Villa, Hangzhou, Tonglu ilçesindeki yüz yıllık Qinglongwu köyünde yer alıyor. Bu yapı, farklı yaşlardaki 4 ata evi ve 2 yeni binadan oluşuyor. MDO, yerel kültür ve gelenekleri kutlayan yeni bir kırsal kaçış noktası oluşturmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, eski yapıların hassas bir şekilde yeniden düzenlenmesi için yerel teknikler, malzemeler ve ustalar kullanıldı.

Yapının gerçekleştirilmesinde ana yapı olarak sıkıştırılmış toprak ve betonarme kullanıldı. Malzemeler arasında geri dönüştürülmüş ahşap, geri dönüştürülmüş çatı kiremitleri, sıkıştırılmış toprak, cam ve çelik yer alıyor. Bu tasarım, 1300 metrekarelik bir alana yayılıyor.

Flowing Cloud Township Villa'nın mimarisi ve mekanı, yerel zanaat ve kültürün teknik ürünleridir. Tonglu, ziyaretçilere modern hayatın dikkat dağıtıcı unsurlarından uzakta, doğayla daha yakın bir bağlantı kurma, rahatlama ve gevşeme fırsatı sunar. Burada yerel gelenekleri görebilir, yerel yiyecekleri tadabilirsiniz. Buradaki amaç, yerel gelenekleri paylaşmak ve bunları gelecek nesillere aktarmaktır.

Tasarım süreci, tarihin patinasını nasıl koruyacağı ve binaları daha modern bir kullanıma uygun hale getirirken nasıl dikkatlice güncelleyeceği konusunda endişeler içeriyordu. MDO, bu yaklaşımı 'hassas yenileme' olarak adlandırıyor. Burada mevcut yapıya saygı gösterirken, eski ve yeni arasında denge kurmada cesur olabiliyoruz.

Flowing Cloud Township Villa, Tonglu ilçesindeki Qinglongwu köyünde yer alan yüz yıllık bir köy olan 4 ata evi ve 2 yeni binadan oluşan bir yapıdır. MDO, eski yapıların hassas bir şekilde yeniden düzenlenmesiyle yerel kültür ve gelenekleri kutlayan yeni bir kırsal kaçış noktası oluşturacak. Burada insanlar doğayla daha yakın bir bağlantı kurabilir, rahatlayabilir ve modern hayatın dikkat dağıtıcı unsurlarından uzak durabilirler. Yerel gelenekleri görmek, yerel yiyecekleri tatmak mümkün olacak.

Flowing Cloud Township Villa, 2023'te A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilikçilik sergileyen, güçlü teknik özelliklere ve mükemmel sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergileyen ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: More Design Office
Görsel Kredileri: All materials on the site belong to More Design Office Co.,Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Architect: Justin Bridgland and Architect: Jaycee Chui
Proje Adı: Flowing Cloud Township Villa
Proje Müşterisi: More Design Office


Flowing Cloud Township Villa IMG #2
Flowing Cloud Township Villa IMG #3
Flowing Cloud Township Villa IMG #4
Flowing Cloud Township Villa IMG #5
Flowing Cloud Township Villa IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun