Doğanın İçinde Saklanan Mimari: Yueyun Teahouse

Zhubo Design'ın Fibonacci Spiralinden İlham Alan Yaratıcı Tasarımı

Doğa ile uyum içinde, modern tekniklerle oluşturulan düzenli bir mimari formu temsil eden Yueyun Teahouse, Zhubo Design tarafından tasarlanmıştır. Bu özgün tasarım, doğanın en mükemmel altın oranını somutlaştıran Fibonacci spiralinden ilham alır.

Proje, dağların ve denizin arasında yer alır. Zhubo Design'ın hedefi, binanın doğanın bir parçası olmasını sağlamaktır. Bu nedenle, bina, Fibonacci spiral hattı, yani altın spiralden esinlenerek tasarlanmıştır. Bu spiral, doğadaki en mükemmel altın oranın somut bir temsilidir.

Yueyun Teahouse, modern tekniklerle oluşturulan düzenli bir mimari formu temsil eder. Bu form, projenin mekansal iskeletini oluşturur ve dış mekanın tanıtımı, dolaşımı ve entegrasyonunu tamamlar. Tüm form, altın orana göre sıkı bir şekilde kontrol edilir, rasyonel kısıtlamalar altında algısal bir güzellik elde eder ve büyük ölçekli endüstrileşmiş topluluklarda doğal ritimlere ve ritimlere geri döner.

Yueyun Teahouse, çelik çerçeve ve alüminyum, levha dekorasyon, kavisli cam perde duvar, taş perde duvar gibi malzemeler kullanılarak inşa edilmiştir. Toplam arazi alanı 980 metrekare, toplam inşaat alanı 1099 metrekare, bina yüksekliği 7 metredir. Yer üstünde 1 kat, yer altında 1 kat bulunmaktadır.

Yueyun Teahouse, tamamen rasyonel tasarım tekniklerini kullanarak doğal algı altında düzenin güzelliğini elde eder. Binanın nihai şekli, bir deniz kabuğunun şeklini andırır ve projenin en ilkel kıyı ortamına yanıt verir. Bir toplum merkezi olarak, Yueyun Teahouse, sakinlerin bu deniz kenarındaki salyangoz kabuğunda denizin sesini dinlemelerine, bulutların yükselişini izlemelerine ve doğanın harika hediyesini hissetmelerine olanak sağlar.

Projede, heliksin mümkün olduğunca ince olması hedeflenmiştir. Spiral yere düştüğünde, çevredeki bazı projelerle karmaşık bir ilişkisi vardır. Çelik yapının hesaplanması ve tüm alüminyum levhaların, şeklin dahil, tam kalıpta simüle edilen bölünmüş eklemeleri, tüm binada bir araya getirilen 1000 farklı özellikteki alüminyum levha ve kiriş pozisyonunun hassas kontrolü, nihai etkinin elde edilmesini sağlamıştır.

Yueyun Teahouse, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zhubo Design
Görsel Kredileri: [ Image#1:Photographer Zhang Xuetao,Yueyun Teahouse,2021]、 [ Image#2:Photographer Zhang Xuetao,Yueyun Teahouse,2021]、 [ Image#3:Photographer Zhang Xuetao,Yueyun Teahouse,2021]、 [ Image#4:Photographer Zhang Xuetao,Yueyun Teahouse,2021]、 [ Image#5:Photographer Zhang Xuetao,Yueyun Teahouse,2021]
Proje Ekibi Üyeleri: Project Director: Yang Weizhong; Design team: Liang Xin, Ma Junyan, Wan Wenhui, Lei Liang, Zhao Chenchong, Cai Hongqu, Lai Shengqi, Zhang Zhiqiang, Yan Tingting
Proje Adı: Yueyun Teahouse
Proje Müşterisi: Zhubo Design


Yueyun Teahouse IMG #2
Yueyun Teahouse IMG #3
Yueyun Teahouse IMG #4
Yueyun Teahouse IMG #5
Yueyun Teahouse IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun