Pazhu Şaraphanesi: Tibet'in Ruhunu Yansıtan Tasarım

Tibet Kültürünün Şarap Üzerindeki Sofistike İzleri

Tibet'in ilk kraliyet sarayı olan Potala Sarayı'nın görünümü ve rengi, Pazhu Şaraphanesi'nin tasarımında yerel kimliği doğrudan yansıtıyor. Üretim alanının son derece yüksek rakımı, karla kaplı dağların ve yerel hayvanların imgeleri, hem bölgenin ekolojik çevresini hem de ürün kalitesini yansıtıyor. Tibet'in uğurlu bereket desenleri ve benzersiz resim sanatı, ürüne daha fazla duygusal, kültürel ve sanatsal değer katıyor.

Yanhui Zhang liderliğindeki tasarım ekibi, Tibet'in bölgesel özelliklerini ve etnik kültürünü temsil eden Pazhu Şaraphanesi için yerel iyi dileklerin desenlerini, yerel hayvanların ve karla kaplı dağların imgelerini tasarıma entegre etmiş. Ayrıca, ürünün bölgesel özelliklerini ve ulusal kültürünü sezgisel olarak yansıtan benzersiz yerel mimari form ve etnik renkler de kullanılmış.

Şarap etiketi, dokuz renk UV baskı sürecini kullanarak PET etiket üzerine uygulanmış. Bereketli büyüyen üzüm ve tapınılan hayvan ruhları, bölgenin benzersiz yerel resim sanatıyla betimlenmiş, böylece mükemmel çevreyi ima ediyor. 3716 rakamı, şaraphanenin bulunduğu rakımı temsil ediyor. Şişe üzerindeki uğurlu bereket sembolü ve renkli dua bayraklarının imgeleri, Tibet mimari stili dış kutu, yerelin en asil ve kutsal renkleri olan oker kırmızı ve taş sarısı, ürünün yerel özelliklerini her detayda yansıtıyor.

Tasarımın gerçekleştirilme süreci, Wuhan'da 2023 Şubat'ında başlayıp, 2023 Nisan'ında tamamlanmış. Xizang bölgesel kültürünü temsil eden bir yüksek son ürün olarak, paketleme tasarımı, tüketicilere tanıdık gelen coğrafi çevreyi ve bölgesel özellikleri yansıtmakla kalmayıp, aynı zamanda derin yerel kültürel mirası da yansıtmalıdır ki, ürün yerel özelliklere sahip bir ürün olarak benzersizliğini ve kültürel niteliklerini iyi bir şekilde ifade edebilsin.

Pazhu Şaraphanesi'nin tasarımı, ürünün bulunduğu son derece yüksek rakım ve soğuk iklim gibi fiziksel zorlukların üstesinden gelmeyi gerektirmiş. Tasarım ekibi üyeleri, ürünün oluştuğu doğal çevreyi daha iyi anlayabilmek ve ürünün yetiştiği yerin yerel tarihini, kültürünü ve ruhunu keşfedip algılayabilmek için kısa sürede aşırı iklim koşullarına alışmak zorunda kalmış.

2024 yılında A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülen Pazhu Şaraphanesi, pratiklik ve yenilikçilik açısından endüstriyel ve profesyonel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış bir ürün olarak tanınıyor. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ederek, tatmin ve pozitif duygular sağlayan ve daha iyi bir dünya katkıda bulunan bu tasarım, saygınlığını kanıtlamış durumda.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Pufine Creative
Görsel Kredileri: Pufine Creative
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Zhang Yanhui Creative Director: Xia Ling Process Director: Zhou Xiaoli, Zhang YuXuan Designer: Cheng Lianfang
Proje Adı: Pazhu Winery
Proje Müşterisi: Wuhan PUFINE Creative Technology Co., Ltd.


Pazhu Winery IMG #2
Pazhu Winery IMG #3
Pazhu Winery IMG #4
Pazhu Winery IMG #5
Pazhu Winery IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun