Pepsi Kültür Serisi: Meksika'nın Çeşitliliğini Kutlayan Sınırlı Üretim Ambalaj Tasarımı

Dennis Furniss tarafından tasarlanan Pepsi Kültür Serisi, Meksika'nın altı benzersiz şehrinin zengin ve canlı kültürünü kutluyor.

PepsiCo'nun sınırlı üretimli Pepsi Kültür kutu serisi, Meksika'nın altı farklı şehrinin yerel hikayelerini ve geleneklerini kutlayarak, her biri o bölgeyi eşsiz kılan öğeleri yansıtıyor. Bu tasarım, Latin Amerika'nın çeşitliliğini kutlama ilkesi üzerine inşa edilmiştir.

Her bir kutu, temsil ettiği şehrin otantik hikayelerini anlatırken, yerel sanat referanslarından ilham alıyor. Bu koleksiyon parçaları, Meksika'nın altı farklı şehrinin benzersizliğini bir araya getirerek, Pepsi'nin çeşitliliği kutlama değerlerine uygun bir tasarım yaklaşımı sunuyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, her bir şehrin antik geleneklerinin ve insanlarının benzersizliğini kutlama fikri yer alıyor. Bu, markanın çeşitliliği kutlama değerlerine uygun modern bir tasarım yaklaşımı ile birleştirilmiştir.

Tasarım, yüksek çözünürlüklü ofset baskı teknolojisi kullanılarak alüminyum üzerine uygulanmıştır. Her bir kutu 12 oz ağırlığında olup, serinin bir parçası olarak tek tek satılmaktadır.

Proje, 2020 yılının sonbaharında Meksika'da başladı ve ülke genelinde dağıtım yapıldı. Satışların hızla artması üzerine talebi karşılamak için ek üretim yapıldı. Bu tasarım, Pepsi markası için global olarak devam eden bir program olup, bu seferki tema olarak hiper-yerellik keşfedildi. Tasarımın sonucu sadece satış hacminde değil, marka bilinirliği ve kazanılmış medya açısından da büyük bir başarı oldu.

Tasarım süreci, her bir şehrin kültürünü derinlemesine anlama ve anlamlı kültürel ilişkileri ve her bir şehirde gelişen sanatları çevirme üzerine yoğun bir şekilde dayanıyordu. Bu detaylı süreç, tasarım yaklaşımını değerlendirmek için hafif bir nitel süreçle desteklendi ve sonunda kültürel sanatın geniş çapta bir çekiciliği olduğunu ve iyi tasarlanmış bir kutu serisi ile başlatıldığını kabul ettik.

Pepsi Kültür, sınırlı üretimli kutular aracılığıyla Meksika'yı kutluyor. Tasarım, altı Meksika şehrinin zengin ve canlı kültürlerini ve sanat ve zanaatlarına olan tutkularını keşfediyor. Anlamlı semboller ve bölgesel referanslar aracılığıyla tasarımlar, yüzyıllık gelenekleri onurlandıran ve çağdaş tasarım estetiğini içeren illüstratif desenler olarak hayat buluyor. Bu, antik anlamların ve modern tasarım hassasiyetlerinin karışımı, Pepsi markasının etosunu ve modernliğini mükemmel bir şekilde yansıtan zengin bir anlatı oluşturuyor.

Tasarım, 2021'de A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmelliği temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dennis Furniss
Görsel Kredileri: All work is wholly owned by Pepsico, inclusive of; brand trademarks, visuals and graphics, intellectual property.
Proje Ekibi Üyeleri: PepsiCo Design Latin America
Proje Adı: Pepsi Culture
Proje Müşterisi: Dennis Furniss


Pepsi Culture IMG #2
Pepsi Culture IMG #3
Pepsi Culture IMG #4
Pepsi Culture IMG #5
Pepsi Culture IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun