Dağ Çayı: Xianfeng Wu'nun Çevre Dostu ve Yenilikçi Çay Paketlemesi

Çin'in Tropikal Yağmur Ormanlarından İlham Alan, Ödüllü Bir Tasarım

Çinli tasarımcı Xianfeng Wu, doğanın ve kültürün birleştiği yer olan Xishuangbanna'dan ilham alarak, 'Dağ Çayı' adlı çay paketlemesi tasarımını yarattı. Bu tasarım, geleneksel Çin çay paketlemesinden farklı olarak, çay keklerini şekerliği andıran bir şekilde sarıyor ve böylece kullanımı daha pratik ve görsel açıdan daha çekici hale getiriyor.

Xianfeng Wu'nun 'Dağ Çayı' tasarımı, çayın üretildiği Xishuangbanna bölgesinin doğal ekolojik koruma ve çeşitli nadir hayvan ve bitki türlerine sahip olması nedeniyle, paketlemeye baktığında insanların etkileyici bir orijinal sahne hissetmelerini sağlıyor. Paketleme üzerindeki çay yaprağı, yerel temsilci nadir hayvanların ağaçlarda olduğu bir sahneyi canlandırıyor.

Tasarım, çevre dostu el yapımı kağıtla sarılan çay keklerinin bir araya getirilmesiyle gerçekleştirilmiştir. Bu, antik paketleme biçiminin mirasını ve bir yeniliği temsil eder. Dört bağımsız paketleme, bir bütün resmi oluşturabilir ve ürünün raf görüntüleme etkisi dikkat çekicidir. Ayrıca, bu çayın yetiştiği bölgenin kültürel arka planını da yansıtır.

Tasarım sürecinde, sadece ürünün tüketicileri değil, aynı zamanda müşterilerin deneyimi ve ürünün raf üzerindeki etkisi de göz önünde bulundurulmuştur. Malzemenin mantıklı ifadesi, ürünlerin kullanım kolaylığı, çevre koruma ve geri dönüşüm, ürün satışlarını teşvik edebilir.

Ürünün prova ve üretim sürecinde, bazıları el ile tamamlanmış ve montaj sürecinde bazı zorluklar yaşanmıştır. Ancak, sonraki aşamada üretici ile yakın iletişim sayesinde, nihai ürün mükemmel bir şekilde sunulmuş ve piyasa geri bildirimi iyi olmuştur.

'Dağ Çayı' tasarımı, A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve harika sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xianfeng Wu
Görsel Kredileri: Xianfeng Wu
Proje Ekibi Üyeleri: Wu Xianfeng
Proje Adı: Mountain Tea
Proje Müşterisi: Xianfeng Wu


Mountain Tea IMG #2
Mountain Tea IMG #3
Mountain Tea IMG #4
Mountain Tea IMG #5
Mountain Tea IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun