ABD Architecture LLC'nin "Buz ve Ateş" Adlı Tasarımı, A' Mimarlık Ödülü'nü Kazandı

Niseko'daki Kışın Sertliği ve Şale Konforunu Yansıtan "Buz ve Ateş" Adlı Şale Tasarımı

ABD Architecture LLC tarafından tasarlanan ve Japonya'nın Hokkaido bölgesindeki uluslararası kayak merkezi Niseko'da yer alan "Buz ve Ateş" adlı şale, 2023 A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nü kazandı. Bu tasarım, kışın karla kaplı yerel volkan Mt Yotei'nin güzelliğini ve Niseko'nun sert kışı ile kayak merkezlerinde beklenen sıcaklık ve konfor arasındaki kontrastı yansıtıyor.

92 arsa geliştirme projesinin bir parçası olan bu arsa, bir 5 yıldızlı otel ve onsen olanaklarına sahip. Geliştirici, geliştirme üzerindeki daha küçük arsalarda makul bir inşaat fiyatı ve arsa alıcılarına çekici gelecek bir tasarım önerisi talep etti. Tasarım, karla kaplı volkanın manzarasını keyifle izlerken rahat bir koltukta marshmallow kaplı sıcak kakao yudumlama hissini yakalıyor.

"Buz ve Ateş", kışın karla kaplı güzel yerel volkan Mt Yotei'yi simgeliyor ve Niseko'nun sert kışı ile kayak merkezi şalelerinde beklenen sıcaklık ve konfor arasındaki kontrastı temsil ediyor. Koyu, soğuk metal kaplama, çatıdan buz gibi düşen dikişlerle binayı soğuk hava koşullarından korurken, doğal sedir ve meşe ağacının hafif tonu ve yaşam alanının merkezindeki şömine iç mekana samimi bir sıcaklık getiriyor.

Uzun ve dar arsa ve çit izni olmaması göz önüne alındığında, balkonlar oluşturarak, çatıyı hafif bir açıyla keserek ve binayı park alanı eklemek için yeterince geri çekerek sokak tarafındaki gizliliği koruduk. Ayrıca, her iki tarafta da gizlilik ve kar temizliği için binayı geri çektik, yan duvarlarda küçük pencereler ve panjurlar ekledik. Bu, ikinci kattan Mt Yotei manzaralarını mükemmel bir şekilde yakalayan bir lineer düzen sonucunu verirken, komşulardan gizliliği korur.

Tatil evi, bir garaj, 3 yatak odası, 2 banyo ve bir Japon banyosuna sahip 2 seviyede bulunuyor. 220.74 metrekarelik ev ve 84.15 metrekarelik dış mekanlar, 787.06 metrekarelik bir arsada inşa edilmesi planlanıyor. Bina 15 metre uzunluğunda ve 11.5 metre genişliğindedir.

Ev girişi, maksimum görünürlük için ön cephenin ortasında yer alırken, garaj daha az belirgin olması için balkonun altında ve geri çekilmiştir. 1. kat garajı, hizmet alanlarını ve 2 yatak odasını içerirken, 2. kat oturma odası, bir yemek mutfak, bir Japon banyosu ve ana yatak odasını içerir. Mutfak/yemek alanı ve oturma odası arasında yer alan açık bir merdiven her iki seviyeyi birbirine bağlar.

Projenin sitesi, Odin Hills geliştirmesine aittir, bu bir 92 arsa geliştirme projesi olup, bir 5 yıldızlı otel ve onsen olanaklarına sahip uluslararası kayak merkezi Niseko, Hokkaido, Japonya'da bulunmaktadır. Bu projenin tasarımı, 2023 A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nü kazanmıştır. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviye sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Franck Giral
Görsel Kredileri: Franck Giral
Proje Ekibi Üyeleri: Franck Giral Hiroshi Kobayashi Ekarat Masmalai Pierre Biard
Proje Adı: Ice and Fire
Proje Müşterisi: Franck Giral


Ice and Fire IMG #2
Ice and Fire IMG #3
Ice and Fire IMG #4
Ice and Fire IMG #5
Ice and Fire IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun