Longfor Hefei Paradise Walk: Sıradışı Bir Mimari Tasarım

AICO, Hefei'nin Yeni Şehir Simgesi Olacak Projeyi Tasarladı

Longfor Hefei Paradise Walk, AICO tarafından tasarlanan ve Hefei'nin yeni şehir simgesi olmaya aday bir proje. Bu karma kullanımlı ofis projesi, Hefei'nin antik nehir limanı kent yapısına hizmet eden bir yelkenli ilham alıyor.

Yapının formu, dinamik bir siluet yaratmak için bir yelkenin şeklinden esinlenmiştir. Cephe tasarımı, insanları mutluluğa taşıyan teknelerin formuna atıfta bulunur. Ayrıca, balık gözü şeklindeki çift ciltli perde duvarın aydınlatma tasarımı, benzersiz bir şehir imajı yaratmıştır.

Longfor Hefei Paradise Walk, Hefei'nin bölgesel bir alışveriş merkezidir. Proje, TOD kapsamlı gelişiminden faydalanmaktadır. Batıda Metro hattı 2'nin yer altı seviyesine, doğuda terminal otobüs istasyonunun yer seviyesine bağlanır. İç mekanda, proje Feribot, Nehir Vadisi ve Liman olmak üzere üç ana tema atriyumundan dolaşır. Dış mekanda, proje farklı katlarda üç çatı bahçesi oluşturur. Bu özellikleriyle Hefei'nin yeni bir şehir simgesi haline gelmiştir.

Alüminyum ve cam perde duvarlar, bu projenin ana malzemeleridir. Üç boyutlu olarak bükülmüş alüminyum paneller ve cam paneller, balık gözü perde duvarını oluşturmak için bir araya getirilmiştir. Proje, 248,496.07 metrekarelik bir brüt alan üzerine kuruludur. Arazi alanı 53,666.7 metrekare, alışveriş merkezi alanı 77,974 metrekare, alışveriş caddesi alanı 8,224 metrekare ve üç kule toplam alanı 73,949 metrekare olarak belirlenmiştir.

Proje, Nisan 2016'da Hefei Şehri, Çin'de başlamış ve Aralık 2019'da tamamlanmıştır. Projenin en zorlu tasarım görevi, balık gözü perde duvarıdır. Bu, erken konsept aşamasından son uygulama aşamasına kadar arka duvar yapısı, çelik kirişler, eğimli renkli cam, 3D alüminyum kaplamaları içerir. Sahada testler ve aydınlatma deneyleri de yapılmıştır, sonucun doğruluğunu sağlamak için.

Longfor Hefei Paradise Walk, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi olağanüstü olan, mükemmeliyet düzeyi gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: AICO Ltd
Görsel Kredileri: Image #1 :AICO Image #2 :AICO Image #3 :AICO Image #4 :AICO Image #5 :AICO
Proje Ekibi Üyeleri: Jun Zhang,Lujiang Xu,Peihong Wu,Hao Zhang,Ruyi Nie,Chen Li,Nan Li,Chong Shen,Shuang Han
Proje Adı: Longfor Hefei Paradise Walk
Proje Müşterisi: AICO Ltd


Longfor Hefei Paradise Walk IMG #2
Longfor Hefei Paradise Walk IMG #3
Longfor Hefei Paradise Walk IMG #4
Longfor Hefei Paradise Walk IMG #5
Longfor Hefei Paradise Walk IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun