Erhu: Geleneksel Çin Müziği İle Modern Mobilya Tasarımının Buluşması

Han Mei'nin Erhu İlhamıyla Oluşturduğu Eşsiz Sandalye Tasarımı

Erhu, geleneksel bir Çin enstrümanından ilham alınarak tasarlanmış bir sandalye. Bu tasarım, soyut bir müzik aletinin sesini somut bir oturma alanına dönüştürüyor. Çin'in uzun tarihine sahip Erhu, Ming tarzı mobilyalara bir saygı duruşu olarak tasarlanmış arka bacağı ile gelenekleri yeni bir şekilde yorumluyor.

Han Mei'nin tasarladığı bu sandalye, ulusal kültürü modern mobilya diline dönüştürerek çağdaş Çin mobilyası tarzında yeni bir yol araştırıyor. Tasarımın yapısı öylesine basit ki, sadece iki parçadan oluşuyor: oturma yüzeyi ve bacaklar. Sandalyenin sırtı, oturma yüzeyi ve ön bacağı, insan vücudunun şekline uyan iki boyutlu eğrilerle üç boyutlu bir oturma alanı oluşturan bütün bir eğimli kontrplaktan yapılmıştır.

Erhu sandalyenin oturma yüzeyi, sırtı ve ön bacağı, önceden yapılmış bir kalıpta eğimli kontrplak basılarak tamamlanmıştır. Yüzeyde kül ağacı ve ceviz kaplama kullanılmıştır. Bacaklar ise cevizden yapılmıştır. Sandalyenin boyutları 330mm*580mm*1230mm*445mm yüksekliğindedir.

Erhu sandalye, ergonomik bir tasarıma sahip olup, üzerine oturduğunuzda insan vücuduna mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Oturma yüzeyi, sandalye sırtı ve ön bacağın entegre şekli, önceden yapılmış bir kalıpta eğimli kontrplak basılarak tamamlanmıştır.

Erhu'nun Çin'deki uzun tarihine dayanan bu tasarım, Ming tarzı toynak şeklindeki bacağı taklit eden arka bacağın şekliyle Ming tarzı mobilyalara bir saygı duruşunda bulunuyor ve gelenekleri yeni bir şekilde yorumluyor. Çin klasik müzik aletlerinin soyut tınısı, somut ve modern bir stilde yorumlanmıştır. Geleneksel Çin kültürünü ve zanaatını miras alıp geliştirirken, çağdaş Çin tarzında mobilya yapmak için modern bükme ağaç teknolojisi kullanılmıştır.

Erhu, geleneksel bir Çin klasik enstrümanından ilham alınarak tasarlanmıştır. Erhu'nun eşsiz tınısı, somutla soyutu yorumlayarak oturma alanlarına dönüştürülmüştür. Tasarım, ulusal kültürü modern mobilya diline dönüştürerek çağdaş Çin mobilyası tarzında yeni bir yol araştırıyor. Yapısı öylesine basit ki, sadece iki parçadan oluşuyor: oturma yüzeyi ve bacaklar. Sandalyenin sırtı, oturma yüzeyi ve ön bacağı, insan vücudunun şekline uyan iki boyutlu eğrilerle üç boyutlu bir oturma alanı oluşturan bütün bir eğimli kontrplaktan yapılmıştır.

Erhu sandalye tasarımı, 2023 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Han Mei
Görsel Kredileri: COPYRIGHT: Han Mei
Proje Ekibi Üyeleri: Han Mei
Proje Adı: Erhu
Proje Müşterisi: Han Mei


Erhu IMG #2
Erhu IMG #3
Erhu IMG #4
Erhu IMG #5
Erhu IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun