Yunfei Jiang'ın "Jining Sunac 1917" Projesi: Tarihin ve Sanatın Buluştuğu Yer

Endüstriyel Sanat Müzesi: Tarihi Mirası Modern Estetikle Buluşturan Tasarım

Yunfei Jiang'ın tasarladığı "Jining Sunac 1917" projesi, Shantui'nin tarihini ruhani çekirdek olarak alırken, şehrin kültürel mirasını da entegre ediyor. Modern, minimalist estetik tekniklerle mekanın geçmişi, bugünü ve geleceğini anlatan bu tasarım, farklı mekansal ve zamansal anıları birleştiriyor ve tarih ve kültürün devamını güçlendiriyor.

Shantui topraklarının zengin kültürel birikimini tamamen farkında olan tasarımcı, bunu benzersiz bir sanatsal şekilde canlandırmayı başarıyor. Bu tasarım, geleneksel dekorasyon anlayışını terk ediyor. Bunun yerine, mekanla başlıyor, Shantui'nin iş ve yaşam izlenimlerini bir "dekonstrüksiyon" tekniğiyle parçalara ayırıyor ve yeniden yapılandırıyor ve Shantui tarihinden unsurları çıkarıyor.

"Zaman Makinesi" cihazı, 1917 renkli çizgiden oluşuyor ve ışığın şekillerini, kademeli değişimlerin çizgileriyle somutlaştırıyor. Spot ışığında parlak bir elmas gibi görünüyor, ışık sanatının güzelliğini parlatıyor. "Zaman Makinesi Enstrümanı", hafızayı modern makineyle bağlar. Düzenli zaman akışı durmaksızın akar ve gösterge 1917'den 2022'ye geçer. "Hafıza Şekli" parıldayan hafıza parçalarıyla büyük bir mimari sanat kurulumu oluşturur. 1917'den 2022'ye, zaman ve parıldayan hafıza, Shantui hafızasının şeklini oluşturur, doğal ve dolu dolu bir yaşam enerjisi görünümü verir.

Endüstriyel Sanat Müzesi'ne girildiğinde, insanların ilk karşılaştığı alan "Zaman Dökümü"dür. Yüz yıllık parlak Shantui tarihini zaman bağlamı olarak alır ve modern teknolojinin tema kurulumlarını entegre eder, benzersiz bir mekansal deneyim yaratır, böylece insanlar bir zaman tüneline girer gibi hissederek bir zaman yolculuğuna başlarlar.

Proje, 2021 Aralık'ta Pekin'de başladı ve 2022 Nisan'ında Jining'de tamamlandı. Yılların uzun nehri içinde eski nesneleri toplayarak, üç boyutlu bir kabartma doku resmi oluşturur. 90 yıllık Shantui ikonik lokomotifini ana hafıza noktası olarak alır ve tanıdık tornalar, üretim parçaları ve eşyaları bir sahne-duygu dizisi içinde Shantui halkının sıcak anılarını uyandırır.

Projenin zorluğu, sıkı zaman çizelgesi, maliyetleri tasarruf etme ihtiyacı ve yerel tarih ve kültürü tüm mekana entegre etme gerekliliğiydi. Ancak tasarımcı, Shantui'nin eski makine parçalarını sanat kurulumlarının formuna yeniden yapılandırarak ve yeniden tasarlayarak, eski Shantui makinalarının güzelliğini ortaya çıkarır, izleyicilere sanatsal kültürün keyfini sunar. Bu şekilde, Jining Shantui'yi yeni bir görünümle tanıtır, yeni tarihi dönemde cazibesini yayar.

"Jining Sunac 1917" projesi, 2023'te A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayret ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yunfei Jiang
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Qiling Zhang, Jining SUNAC1917, 2022. Image #2: Photographer Qiling Zhang, Jining SUNAC1917, 2022. Image #3: Photographer Qiling Zhang, Jining SUNAC1917, 2022. Image #4: Photographer Qiling Zhang, Jining SUNAC1917, 2022. Image #5: Photographer Qiling Zhang, Jining SUNAC1917, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Yunfei Jiang
Proje Adı: Jining Sunac 1917
Proje Müşterisi: Yunfei Jiang


Jining Sunac 1917 IMG #2
Jining Sunac 1917 IMG #3
Jining Sunac 1917 IMG #4
Jining Sunac 1917 IMG #5
Jining Sunac 1917 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun