Gallery Crossroad: Fotoğraf Tutkunları İçin Kültür Merkezi

Hsin-Ting Weng ve Lexie Tsai, 40 Yıllık Bir Evin Yeniden Doğuşunu Tasarlıyor

Gallery Crossroad, fotoğraf severler için bir kültür merkezi olarak tasarlandı. Adını, her bireyin günlük hayatta kararlar alırken bulunduğu durumdan alan Gallery Crossroad, fotoğrafçıların bakış açısını ve deklanşöre basma kararını temsil ediyor. Sergi alanı, gelecekteki bilinmeyen görsel ve sanat eserlerine ev sahipliği yapmak üzere boşluklarla dolu ve monokrom renk şemasında tasarlandı.

40 yıl önce inşa edilen ve zamanla harap olan bir Tayvan evi, modern dokunuşlarla yeniden hayat buldu. Dış cephe, binanın yaşlanmasını modern bir dokunuşla yenilemek için dama tahtası dokulu bir yapıya sahip. İç mekanda ise, sanat eserlerini asmak için işlevsel olan ve binanın derinliğini görsel olarak genişleten çelik tel çerçeve yapısı bulunuyor.

Minimalist çizgiler, sadece ışıkla belirleniyor. Farklı açılardan çerçeveleme ile gölge, koyu ton efektleriyle birlikte geliyor, dinamik hareketi sürdürüyor, geometrik dizilerin katmanlarını oluşturuyor ve hacim yanılsamasını artırıyor. Bilgi / resepsiyon masasını galeri alanından ayıran yarı saydam bir ekran, belirsiz bir ışık yayıyor ve gerçeküstü bir atmosfer yaratıyor.

Projeye Ekim 2020'de başlandı ve Şubat 2020'de tamamlandı. Tasarım, Tayvan'ın Taichung şehrinde gerçekleştirildi. Fotoğrafçılık, ışık ve çerçeveleme ile ilgilidir; bu nedenle, iç galeri alanı, görüntüleyicilere etkileyici bir algı yaratmak için dükkan önündeki çoğu dış pencereyi engelleyerek güneş ışığından kaçınıyor.

İzleyicilerin bağımsız düşünmelerine müdahale etmemek için, hem dükkan önünde hem de iç galeri alanında görülebilen cyclorama duvar, erişilebilirliği azaltır ve insanların tam çerçeveyi görmelerine olanak sağlar. Çelik tel çerçeve raf, kolonlardan tavana kadar uzanır, sanat eserlerini asmak için işlevseldir ve kemer formu, binanın derinliğini görsel olarak genişletir.

Gallery Crossroad, boşta duran bir evden fotoğraf severler için bir kültür merkezine dönüştürüldü. Görüntü incelemeleri, izleyicinin perspektifine ve kişisel deneyimine bağlıdır. İzleyicinin düşüncelerine müdahale etmemek için, hem dama tahtası dokulu dükkan önünde hem de iç mekanda görülen cyclorama duvarlar, erişilebilirliği azaltır ve insanların tam çerçeveyi görmelerine olanak sağlar.

2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Gümüş Ödül kazanan bu tasarım, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi yüksek bir tasarım olarak öne çıkıyor. Bu tasarımlar, mükemmel düzeydeki uzmanlık ve yeniliklerini sergileyerek, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hsin Ting Weng
Görsel Kredileri: YHLAA
Proje Ekibi Üyeleri: Hsin-Ting Weng Lexie Tsai
Proje Adı: Gallery Crossroad
Proje Müşterisi: Hsin Ting Weng


Gallery Crossroad IMG #2
Gallery Crossroad IMG #3
Gallery Crossroad IMG #4
Gallery Crossroad IMG #5
Gallery Crossroad IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun