Seuk Hoon Kim'in Tasarladığı Whitelier Hanam: Premium Beyaz Ekmek Atölyesi

Modern ve Minimalist Tasarımlı Fırın, Sanat ve Ekmek Yapımı Arasındaki İlişkiyi Kutluyor

Seuk Hoon Kim tarafından tasarlanan Whitelier Hanam, premium beyaz ekmek ve reçel üretimine odaklanan bir fırın olarak, hem dış hem de iç mekanında bu sanatçılığı ifade etmenin önemli olduğunu vurguluyor. Bu tasarımın eşsiz özellikleri, markanın kimliğini yansıtan genel tasarımı ve beyaz atölye anlamına gelen 'Whitelier' marka ismini vurgulayan beyaz cephesi ile öne çıkıyor.

Seuk Hoon Kim, Güney Kore'nin Gyeonggido bölgesindeki Misa Bölgesi'nde beşinci amiral gemisi mağazasını açan yüksek kaliteli butik fırın Whitelier'ın tasarımını üstlendi. Projenin özeti, beyaz ekmek üretmek için tam donanımlı bir fırın mutfak ve satış sergisi salonu olan bir fırın tasarlamaktı. Genel tasarım, 'Beyaz' ve 'Atölye' kelimelerinin birleşiminden oluşan ve premium ekmeklerin beyaz atölyesini ifade eden Whitelier markasının marka kimliğini yerine getirmesi gerekiyordu.

Bina genişliğinin tamamı boyunca uzanan beyaz cephe, beyaz atölyeyi temsil eder ve insanların merakını uyandırır. Ayrıca beyaz cephenin eğimi, beyaz ekmeğin yumuşaklığını anımsatır. Bu, ilk olarak fabrikada metal işleri ile önceden üretilmiş ve boya ile toz kaplama yapılmış ve ardından yerinde monte edilmiştir. Ekmek sergisi için ahşap yapı çalışmaları da yerinde yapıldı ve yapının ayrıntılarını göstermek için dikkatlice inşa edildi.

Fırının içinde, üç metrelik duvar salonu ve fırın mutfakını ayırır. Mekanın açık tavanı duvardan çok daha yüksek olduğu için, duvar mekanın içinde sıkışıp kalmış hissi vermez. Bej renkli fayans tezgah, cepheye sarılır ve müşterileri beyaz ekmek ve reçel sergisine sıcak bir şekilde karşılar. Salonun ana odak noktası olan ayrıntılı ahşap yapı sergi rafları, ayrılmış duvarın üzerine yükseltilmiştir, bu da ekmeğin tüm formunu ve güzelliğini vurgular ve sergiler.

Whitelier Hanam'ın eğimli cephesi için 3D hesaplamalı programlar kullanıldı ve gerekli şekli yerine getirmek için çok sofistike ve ayrıntılı bir formasyonda modelleme yapıldı. Ahşap yapı sergi rafları, beyaz ekmeğin gerekli boyutunu vurgulamak için 3D hesaplamada dikkatlice modellendi.

54 metrekarelik alanda, hem üretim hem de müşterilere sergileme için yeterli alanın hem salon hem de fırın mutfakta olması gerektiği için, sınırlı alanı verimli bir şekilde kullanmak kritik olmuştur.

Whitelier, Güney Kore'nin Gyeonggido bölgesindeki Misa Bölgesi'nde beşinci amiral gemisi mağazasını açtı. Bu projenin özeti, beyaz ekmek üretmek için tam donanımlı bir fırın mutfak ve satış sergisi salonu olan bir fırın tasarlamaktı. Genel tasarım, "Beyaz" ve "Atölye" kelimelerinin birleşiminden oluşan ve premium ekmeklerin beyaz atölyesini ifade eden Whitelier markasının marka kimliğini yerine getirmesi gerekiyordu. Sofistike eğimli cephe ve ayrıntılı ekmek sergi rafları, bu fikri vurgulamak için tasarlandı.

Whitelier Hanam, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Seuk Hoon Kim
Görsel Kredileri: All images : Photographer Studio Eccentric, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Seuk Hoon Kim
Proje Adı: Whitelier Hanam
Proje Müşterisi: Seuk Hoon Kim


Whitelier Hanam IMG #2
Whitelier Hanam IMG #3
Whitelier Hanam IMG #4
Whitelier Hanam IMG #5
Whitelier Hanam IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun