Casa Calma: Üç Kuşaklık Aile İçin Sessiz Bir Sığınak

Chris Chen ve Tc Kuo'nun Tasarımı Olan Casa Calma, Doğayla İç İçe Bir Yaşam Sunuyor

Casa Calma, Taipei'nin sembol yapılarından Huaku Sky Garden'da yer alan ve üç kuşaklık bir aileyi barındıran bir konut. Özgün bina düzeni ve özel asansörleri ile dairenin girişine geniş bir teras ve dağ manzarası sunulmuştur.

Merkezi asansör yapısı sayesinde, iç alan iki ana kullanım alanına ayrılmıştır. 2.8 metre yüksekliğindeki 180 derece dönebilen bir kapı ile yatak odası alanı, misafirler geldiğinde tamamen oturma odasından ayrı tutulabilir. Aile zamanında ise ev, bir döngü olarak dolaşılabilmektedir.

Çarpıcı bir bronz titanyum kaplama tavan tasarımı ile birlikte, günlük aktivite akışının ana yönü vurgulanmıştır. Bu, evin benzersiz özelliklerinden biridir ve diğer tasarımlardan ayrılmasını sağlar.

Casa Calma'nın gerçekleştirilmesinde, yüksek teknoloji ve doğal iç mekan arasında mükemmel bir uyum sağlanmıştır. İtalyan Cebos mineral kaplama, lobiden yemek odasına ve çalışma alanına kadar geniş bir alanda kullanılmıştır. İyi bir sıcaklık, nem ve ses-görüntü kontrol sistemi ile Casa Calma, teknoloji ile ihtiyaçları karşılayabilir ve aynı zamanda huzurlu ve sakin bir iç mekan ortamını koruyabilir.

Projede pandemi döneminde üretim süreci yaşanmıştır. Hükümet politikalarına uyum sağlamak için inşaatı birkaç kez durdurmak veya inşaat ekibi sayısını kontrol etmek zorunda kalınmıştır. Bu durum, normalde 8 ay sürecek olan projenin süresini bir yıla çıkarmıştır.

Casa Calma, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, pozitif duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chris Chen
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Andrew Kan. Image #2: Photographer Future Vision Photography. Image #3: Photographer Future Vision Photography. Image #4: Photographer Future Vision Photography. Image #5: Photographer Andrew Kan.
Proje Ekibi Üyeleri: Chris YJ Chen TC Kuo
Proje Adı: Casa Calma
Proje Müşterisi: Chris Chen


Casa Calma IMG #2
Casa Calma IMG #3
Casa Calma IMG #4
Casa Calma IMG #5
Casa Calma IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun