Platinum ve Taş Duygusu: Chou Shu-Lung'un İç Mekan Tasarım Harikası

Lineer Estetiğin Duyusal ve Romantik Eleganlıkla Mükemmel Birlikteliği

Chou Shu-Lung'un tasarladığı bu iç mekan projesi, sakin ve düzenli lineer estetiğin duygusal ve romantik zarif klasiklerle nasıl mükemmel bir şekilde birleşebileceğinin ilhamını alıyor. Tek katlı bir konut için tasarlanan bu proje, yaklaşık 110m2'lik bir iç alanı kapsıyor.

Ev sahibinin yaşam ihtiyaçlarına dayalı olarak ilk adım, iç mekan düzenini ve dolaşımını ayarlamaktır. Bu, mutfak alanını genişletmeyi ve aynı zamanda mutfak adası, yemek masası ve yemek alanının ekseni birleştirmeyi içerir. Bu düzenlemeler, pasta yapmayı seven ve resim yapmada yetenekli olan ev sahibi kadının günlük işlemlerini kolaylaştırmak için yapılmıştır.

Salonun ana duvarı ve yemek masasının tezgahı, dış mekanın yeşilliğini ve iç mekanın ışıklarını ve gölgelerini düşük profilli bir şekilde yansıtmak için seçkin İspanyol mermeri kullanılmıştır. Mutfak adası barı, üç yönlü bir dolap tasarımıdır ve bu proje içerisinde özellikle dikkat çeken ayrıntılara sahiptir. İnce arduvaz panellerle oluşturulan görünüm, ilkel ama zariftir ve şarap dolabı, iki katmanlı yemek takımı çekmeceleri, elektrikli alet dolabı gibi çoklu işlevlerle entegre edilmiştir.

Salonun pürüzsüz ve parlak mermer duvarı ile tavanın sofistike titanyum kaplı dekoratif şeritleri, yemek odasının son görünüm duvarı ve klasik ve zarif çerçevelerle dekore edilmiş olan kanepe arka duvarı ile farklı bir stil oluştururken uyumlu bir ilginç karşılıklı etkileşim oluşturur. Özel bölgeler, farklı yatak odalarını tanımlamak için tematik renkler kullanmıştır.

Projede birçok insanın hayatında önemli bir döngü olan din, tasarımcının hayal gücü ve bütünleştirme yeteneğine bağlı olarak, dinin ruhani gücünün veya estetik sembolizasyonların mekana nasıl dahil edileceğidir. Bu projedeki giriş holü, ana tema olarak dini duvarın görsel bir örneğidir. Burada, bir tapınağı andıran taş tezgahın üzerinde, ihtişamlı bir duruşa sahip savaşçı kral heykeli bulunur. Bu heykel, yanlardaki ahşap ızgaralar ve karşısındaki koyu renkli arduvaz duvarla tamamlanır. Bu düzenleme, evi güvende tutma ve ruhu yatıştırma etkisini sağlayan sakin bir frekans sağlar.

Projenin tamamlanması 2021 yılında Hsinchu County, Tayvan'da gerçekleşti. Bu tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chou, Shu-Lung
Görsel Kredileri: M&J Studio
Proje Ekibi Üyeleri: CHOU, SHU-LUNG
Proje Adı: Platinum and Stone Sentiment
Proje Müşterisi: Chou, Shu-Lung


Platinum and Stone Sentiment IMG #2
Platinum and Stone Sentiment IMG #3
Platinum and Stone Sentiment IMG #4
Platinum and Stone Sentiment IMG #5
Platinum and Stone Sentiment IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun