Royal Tulip Warsaw Apartments: Varşova'nın Tarihini Yeniden Canlandıran Modern Bir Aparthotel

Tremend tarafından tasarlanan Royal Tulip, lüks bir otel, ev ve ofis arasında yeni bir kategori oluşturuyor

Varşova'nın en güzel yerlerinden biri olan Royal Tulip Warsaw Apartments, 1920'lerde "Kuzeyin Parisi" olarak anılan dönemin heyecanını yeniden canlandırıyor. Tasarımcılar, bu zengin tarihten ilham alarak, başkentin semtlerini yansıtan benzersiz bir konsept oluşturdular.

Tremend tarafından tasarlanan Royal Tulip Warsaw, lüks bir otel, ev ve ofis arasında yeni bir kategori oluşturan modern bir aparthotel. Varşova'nın zengin tarihi ve 1920'lerden kalma büyük semt planı, iç mekanın referans aldığı ilham kaynakları arasında. Bu tasarım, köklerine sadık kaldığı için çok iyi çalışıyor. Hem kelimenin tam anlamıyla hem de mecazi anlamda, yerel tarihin, mimarinin ve Varşova'nın detaylarının üzerine kurulu ve bu unsurlardan ilham alıyor. Royal Tulip'in her bir parçasında, Varşova'nın altın çağlarının unutulmuş bir kısmını gösteriyor.

Tasarımcılar, binanın zemin katının bir tür Varşova haritası olmasını önerdiler. 1920'lerden kalma büyük semt planından ilham alarak, şekline ve semtlerinin düzenine gönderme yaptılar. Ortak alanlarda, şehrin Wola (kafe), Srodmiescie (resepsiyon), Powisle (bar), Zoliborz (restoran) ve Praga (bahçe) gibi bölümlerine yapılan benzetmeler bulunabilir. İlk katta konferans alanları (tanınmış Varsavian'a referans veren), fitness ve spa bulunur. Daireler (2-16. katlar), Royal Tulip'in diğer iç mekanları gibi Varşova'nın semtlerine referans verir. Zoliborz, Mokotow, Ochota, Saska Kepa ve Powisle'den ilham alınan unsurları içlerinde bulabiliriz.

Royal Tulip Warsaw Apartments, Varşova'nın en güzel yerlerinden biri olan büyülü bir binadır. Varşova, her zaman tüm ülkenin ve yurtdışının gözlerini üzerine çekmiş, yeni tasarım stilleri, trendler ve adetler belirlemiştir. 1920'lerde, Kuzeyin Parisi olarak anılan dönemde zirveye ulaştı. İlk eğlence mekanları olan Adria ve Jablkowsky kardeşlerin mağazaları burada kuruldu. Şehrin genişliğinde tanınan Grzybowska Caddesi, Wola'da yer alıyordu. Burada endüstriyel yaşam canlıydı. Yer ve Varşova'nın zengin tarihi, Royal Tulip Warsaw Apartments'ın iç tasarımından sorumlu Tremend mimarları için bir ilham kaynağı oldu. Başkentin semtlerini yansıtan, bir tür "Varşova bulmacası" olan benzersiz bir konsept oluşturdular.

Projenin en zor kısmı, sadece otel misafirleri için değil, aynı zamanda yerel topluluk için de canlı, dolu dolu bir yer yaratmaktı. Hedef, yerel halkın unuttuğu bir alanı canlandırmak ve iç ve dış mekan arasında etkileşim yaratmaktı. Royal Tulip Warsaw, bir lüks otel, ev ve ofis arasında yeni bir kategori oluşturan modern bir aparthotel. Tasarımcılar, zengin tarihi ve 1920'lerden kalma büyük semt planından ilham alarak, şekline ve semtlerinin düzenine gönderme yaptılar. Tüm binada, Wola, Srodmiescie veya Zoliborz gibi şehrin bölümlerine yapılan benzetmeler bulunabilir.

Bu tasarım, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Ödülü, üstün teknik özelliklere ve mükemmel sanatsal beceriye sahip, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel seviyede bir başarı gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Magdalena Federowicz-Boule
Görsel Kredileri: Tremend Photography by Piotr Gęsicki
Proje Ekibi Üyeleri: Magdalena Federowicz-Boule, Kama Kowacz, Daria Cichoń, Renata Kuczera, Emilia Karwowska-Łasocha, Paulina Szarzec, Aleksandra Falba, Aleksander Dymkowski, Dawid Stawowy, Maciej Jasina, Marta Idczak
Proje Adı: Royal Tulip Warsaw Apartments
Proje Müşterisi: Magdalena Federowicz-Boule


Royal Tulip Warsaw Apartments IMG #2
Royal Tulip Warsaw Apartments IMG #3
Royal Tulip Warsaw Apartments IMG #4
Royal Tulip Warsaw Apartments IMG #5
Royal Tulip Warsaw Apartments IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun