Tentagon: İnovatif Üç Eksenli Hava Sütunu Teknolojisi ile Çadır Tasarımı

Wei Chen ve Chi-Yung Li tarafından tasarlanan Tentagon, kamp yapma deneyimini kolaylaştırmak için hafif ve şişirilebilir bir çadır sunuyor.

Wei Chen ve Chi-Yung Li tarafından tasarlanan Tentagon, kamp yapma deneyimini kolaylaştırmak için hafif ve şişirilebilir bir çadır sunuyor. Bu yenilikçi tasarım, kamp yapmanın zorluklarını aşmak için üç eksenli hava sütunu teknolojisi kullanıyor.

Geçmişte, metal braketli çadırlar, kamp yapmaya yeni başlayanlar için montaj ve depolama konusunda yeterince uygun değildi. Bu nedenle, Chen ve Li, çadırı şişirilebilir bir teknoloji ile tasarlamışlar. Ancak, piyasadaki mevcut şişirilebilir çadırların tümü tek eksenli teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji, görünüm ve yapısal stabilite açısından sınırlıdır, bu yüksek frekanslı sızdırmazlık işleme teknolojisini kullanarak şişirilebilir bir çerçeve üretmek için Tentagon'u tasarladılar.

Tentagon, şişirilebilir bir çerçeveye sahip iki kişilik hafif bir çadırdır, özellikle kamp yapmaya yeni başlayanlar için tasarlanmıştır. Piyasadaki şişirilebilir çadırlarla karşılaştırıldığında, Tentagon daha hafif ve daha tekniktir. İnovatif üç eksenli hava sütunu teknolojisi kullanır, bu da piyasadaki önceki tek eksenli teknolojiyi alt üst eder, böylece genel çadır çerçevesi daha iyi bir destek yapısına sahip olur. Ayrıca çevre dostu kumaşlardan yapılmıştır.

Tentagon çadırının çerçevesi, şişirilebilir bir şekilde yapılmıştır. Yüksek frekanslı sızdırmazlık teknolojisi kullanılarak, iki parça naylon kumaş, yüksek sıcaklık ve yüksek basınç aracılığıyla sızdırmazlık ve yapıştırma işlemi yapılarak üretilir ve şişirilebilir sütuna uygun halkalar eklenir. İç ve dış çadırın kumaşı, rüzgar direnci, yüksek su geçirmez katsayı ve UV direnci olan kumaştan yapılmıştır, böylece tüm çadır ağır iklim koşullarında kullanılabilir.

Tentagon, 2 dakika içinde şişirilebilir ve kullanıcının sadece şişirilebilir çerçeveyi doldurması yapının tamamlanması için yeterlidir. Kurulumun yanı sıra, tek parça çadır ayrıca toparlanması daha uygun ve hızlıdır. Çadırın genel şekli, bir beşgen tarafından temsil edilir, sol ve sağ eğimli açılar aracılığıyla iç çadıra bağlanır ve iç çadır ve hava sütunu arasında mükemmel bir denge sağlamak için yerçekimini kullanır.

Tentagon'un tasarımı, Temmuz 2021'de başladı ve Ocak 2022'de tamamlandı. İkinci baskının tasarımı Mart ayında tamamlandı ve Haziran 2022'de Tayvan'daki Young Designers’ Exhibition'da sergilenecek. Bu tasarım, 2022'de A' Camping Gear and Outdoor Equipment Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, güçlü teknik özellikler ve muhteşem sanatsal beceri sergileyen, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Chen and Chi-Yung Li
Görsel Kredileri: Image#1:Creator Wei Chen , Chi-Yung Li ,2022 Image#2:Creator Wei Chen , Chi-Yung Li ,2022 Image#3:Creator Wei Chen , Chi-Yung Li ,2022 Image#4:Creator Wei Chen , Chi-Yung Li ,2022 Image#5:Creator Wei Chen , Chi-Yung Li ,2022
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:Chi Yung Li Designer:Wei Chen Guiding Mentor:Yu Chih Chang
Proje Adı: Tentagon
Proje Müşterisi: Wei Chen and Chi-Yung Li


Tentagon IMG #2
Tentagon IMG #3
Tentagon IMG #4
Tentagon IMG #5
Tentagon IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun