Çığır Açan Tasarım: Escape Kamp Mutfak Sistemi

Xun Peng'den Yenilikçi Kamp Deneyimi

Kamp yaparken mutfak işlemlerinin zorluklarından yola çıkarak tasarlanan Escape, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.

Kampçıların mutfak alışkanlıklarını gözlemleyerek tasarlanan Escape Kamp Mutfak Sistemi, taşınabilirliği ve çok işlevselliği ile dikkat çekiyor. Kullanıcıların karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmak için tasarlanan bu sistem, katlanabilir ve açılabilir özellikleriyle taşıma ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Beş fonksiyonel modülü bir araya getiren Escape, depolama, yemek hazırlama, pişirme ve yemek yeme alanlarını kapsayarak, kamp sürecinde ihtiyaç duyulan her detayı düşünüyor.

Ürünün tasarımında kullanıcı ihtiyaçlarına öncelik verilmiş, ergonomi göz önünde bulundurularak boyutlandırılmıştır. Kapalı haliyle 1285mm x 470mm x 900mm ölçülerinde olan Escape, açık haliyle 1765mm x 470mm x 900mm boyutlarına ulaşıyor. Kullanıcılar tarafından test edilerek iyileştirilen bu sistem, kamp mutfak deneyimini üst düzeye taşıyor.

Escape Kamp Mutfak Sistemi, kullanıcıların kamp yerine kolaylıkla taşıyabileceği, açıp kapatabileceği ve tüm mutfak ihtiyaçlarını pratik bir şekilde karşılayabileceği şekilde tasarlanmıştır. Gaz kartuşlarına bağlanabilen ve genişleyebilen aksesuarları ile kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor.

Tasarım sürecinde, kampçıların gerçek ihtiyaçlarını anlamak için yapılan röportajlar ve gözlemler, Kano modeli kullanılarak analiz edilmiş ve tasarım bu ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirilmiştir. Kamp mutfak sistemleri ve ürün tasarımı üzerine yapılan bu araştırma, sistematiği ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

Escape, 2023 Haziran'ında Xiamen'de başlayan ve 2024 Nisan'ında tamamlanan bir projedir. Kamp mutfak sürecindeki sorunları çözmeyi ve kullanıcı deneyimini artırmayı hedefleyen bu tasarım, 2024 yılında prestijli A' Tasarım Ödülü'nde Demir kategorisinde ödül kazanmıştır.

Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılara verilmektedir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre etmeleriyle saygı gören bu ödüller, kullanıcılara tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünyaya katkıda bulunmaktadır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xun Peng
Görsel Kredileri: Image #1: Designer Xun Peng, Escape, 2024. Image #2: Designer Xun Peng, Escape, 2024. Image #3: Designer Xun Peng, Escape, 2024. Image #4: Designer Xun Peng, Escape, 2024. Image #5: Designer Xun Peng, Escape, 2024.
Proje Ekibi Üyeleri: Xun Peng
Proje Adı: Escape
Proje Müşterisi: Xiamen University of Technology


Escape IMG #2
Escape IMG #3
Escape IMG #4
Escape IMG #5
Escape IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun